Translate

måndag 22 oktober 2012

LÄKEMEDEL - TILL VILKET PRIS SOM HELST?


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5316304

 Det kostar 30 000 kronor/månad att förlänga livet på en person som är döende i prostatacancer D v s 210 000 kr om personen överlever 7 månader. De flesta landsting säger nej och flertalet människor blir säkert mycket upprörda över detta avslag.

 Det går att betrakta  problemet ur en rad aspekter:

Mängder av människor i U-länderna dör som flugor i Aids och i andra sjukdomar, där medicin skulle kunna bota, lindra och leda till ett långt liv. Men läkemedelsbolagen är inte intresserade av de fattiga. Forskning på sjukdomar vanliga i Afrika är inte lika intressanta som sjukdomar i de rika länderna eftersom:

den drivande kraften bakom läkemedelsindustri är: VINSTEN, den går före allt annat.

 Rikligt med smärtlindring bör ges åt alla döende och ett värdigt omhändertagande. Jag är även för dödssprutan som svårt sjuka i Nederländerna kan få, för att slippa en plågsam, sista dödsfas – det som kallas eutanasi = en god död. Det borde alla ha rätt till. Jag tänker med med värme på min holländska väninna, med dödlig cancer m fl sjukdoma,r som valde den utvägen.

Min åsikt angående extremt dyra mediciner som den vi nu diskuterar beror b l a på att allt för många människor runt omkring mig har dött helt i onödan därför att de inte i tid fått rätt diagnos, d v s inte blivit ordentligt utredda. Det har ofta gällt hjärntumörer. Det verkar som om man har snålat med magnetröntgen och liknande undersökningar för att de varit för dyra eller man haft bristande bemanning. Den reguljära sjukvården behöver mer resurser och därför kan vi inte böja knä för företag som kräver oskäligt höga vinster!
 
 Vi måste se till att vi blir av med stafettläkarna, får ett riktigt husläkarsystem, ordentligt med tid för varje patient oavsett om man är fattigpensionär eller rik tjänsteman. Vi måste har råd med grundliga diagnostiseringar, platser i slutenvården, ambulans till dem som vet att de behöver det.

 Jag ställer alltså olika grupper i världen och de olika vårdbehoven i Sverige emot varandra för att vi måste se till helheten och faktiskt inte rikta allt vårt raseri mot vissa landsting som säger: ”Vi har inte råd.” Nej, mitt raseri är mer riktat mot de multinationella läkemedelsjättarnas girighet.

 Vems intresse är i fokus – patientens eller aktieägarens?

 Hur ska vi kunna pressa ned priserna, hur kan vi reglera de marknadskrafter som i sig själva, otyglade, blir till destruktiva krafter? Jag är inte tillräckligt insatt för att kunna ge förslag på metoder att tygla dem. Men kanske borde alla länder gå samman i sina krav på förändring? Problemet är ju globalt, inte bara svenskt.

 De omtalade TNF-sprutorna som kostar ca 140 000 per år för reumatiker borde man ha kunnat sänka priset på med mer än 5 %  efter de 12 år den skrivits ut här i Sverige, men icke! Denna spruta kan förhindra att unga reumatiker får sina leder förstörda. De kan förlänga livet rejält och göra vissa reumatiker arbetsföra och alltså trots sitt pris leda till besparingar (operationer, sjukersättning mm).  Alltså är den i högsta grad befogad då den för de yngre har en viss botande effekt.

 För att peka på hur långt läkemedelsföretagen kan gå för att maximera sina vinster har jag läst en del om bakgrunden till den katastrof som jag och många andra drabbades av 2009 – Pandemrix, vaccinet mot Svininfluensan, som vi alla skulle ta om vi inte ville dö. De allra minsta, äldsta eller sjukaste var de som i första hand ”tvingades” att ta två sprutor, trots att de ansvariga måste ha känt till hur riskabelt det var att ta den.

 Hur många som fick narkolepsi av sprutan vet vi inte men jag vet att inte bara barn drabbades och att flera autoimmuna sjukdomar än narkolepsi kan ha uppstått efter strutorna. Själv fick jag en mildare form av narkolepsi som förstörde min goda nattsömn. Jag delar numera upp kvällsdosen sömnmedicin i två delar, eftersom jag vaknar efter några timmar. Det får också bli mycket vila i stället för djupsömn. Jag hade redan två tröttande autoimmuna sjukdomar så jag behövde inte en till. Men skvalen, som sprutan innehöll, är bra på att skapa just autoimmuna sjukdomar.

Hur kan läkemedelsbolagen maximera sina vinster? Det finns många manipulationsmetoder att använda och denna: att påtvinga nationer nationella doser vaccin är förstås en höjdare! Så, hur lyckades man med det? Jag är beredd att tro på b l a Amalgamskadeförbundet och diverse forskare som menar att WHO blev utsatt för korruption av läkemdelsbolagens företrädare. Att de fick WHO att ändra definitionen av ”pandemi” så att det snudd på skulle kunna användas för att beskriva en ordinär vinterinfluensa.

Denna ändring skedde ett par år efter det att Socialstyrelsen hade förbundit sig att köpa in vaccin till hela befolkningen vid ev. pandemi. De var sedan tvungna att hålla sitt löfte och därför drogs den stora propagandamaskinen igång, där fakta ang. vaccinet mörkades ned.

Jag var en av dem som köpte propagandan för att jag inte alls är konspiratoriskt lagd. Jag visste att mitt immunförsvar var helt slut p g a TNF och RA, att jag inte stod emot infektioner längre. Jag tillhörde riskgrupp, men jag frågade sköterskorna på reumatologen hur sjutton jag skulle kunna tillverka antikroppar mot influensan utan ett immunförsvar? De sa att det inte var något att oroa sig för.

Jag vaknade mitt i natten efter den andra sprutan. Sängen var genomblöt, kläderna också. Hjärtat skenade i sina tappra försök att försvara sig mot inkräktaren. Jag slängde av mig täcket, ryckte upp fönstret och svimmade av. Jag upptäckte att jag var vid liv när morgonen kom och trodde att jag hade klarat mig, men det hade jag ju inte…

Sprutan innehöll kvicksilver, vilket jag inte visste. Hade jag vetat det hade jag aldrig tagit sprutan då jag är extremt överkänsligt mot detta ämne. Efter mitt livs största amalgamfyllning för 14 år sedan ramlade jag ned i ett fasansfullt mörker utan slut och drabbades av svåra krampanfall, vilket ambulansförarna tolkade som epilepsianfall, men akuten som ångestattack, eftersom amalgamet fortfarande skulle betraktas som ofarligt enligt riktlinjer från Socialstyrelsen. Men ångestattacker yttrar sig inte i våldsamma krampanfall samtidigt som man är medvetandesänkt och inte kan stå på benen.
 
 Började tidigt med kopparamalgamfyllningar p g a dåliga tänder. Gifter ansamlas i hjärnan i hypofysen. Den blev rubbad, hormonerna funkade inte som de skulle och östrogenbristen ledde till reumatism. Autistiska barn kan inte göra sig av med gifter på samma sätt som andra och jag hade autistiska drag. Det minsta jag behövde år 2009 var injicerat kvicksilver!!! Och med ett totalt förvirrat immunförsvar som attackerar mina leder så behövde jag inte heller Skvalen! Det jag hade behövt var en rejäl dos SANNING!

http://www.amalgamskadefonden.se/N_09-10-20_Ny_definition_av_pandemi_tvingade_Sverige_till_storkop_av_Pandemrix.shtml

Har trubbel med min nya dator så får nöja mig med att länka till detta viktiga Youtube-klipp, från svenskt nyhetsprogram. Se det! Det kommer snart nya "pandemier".

http://www.youtube.com/watch?v=7HdJ4n0Ewu4&feature=player_embedded