Translate

måndag 14 oktober 2013

LÖNSAMT MED RÄTTSPSYKIATRI!


... I mitt föregående inlägg ifrågasatte jag starkt nedläggningen av Heljerödshemmet samt alla andra fungerande BEHANDLINGSHEM inom psykiatrin, som såldes ut ca 2009, trots massiva, folkliga protester. Dessa hem, visade sig, hade faktiskt FUNGERAT.
Människor mådde bra: i en vacker lantlig miljö, ej låsta dörrar, promenader och utflykter ut i en läkande natur, regelbundna samtal, mm

Orsaken till nedläggningarna, trots protester, visade sig vara ett redan fattat beslut om att satsa på en b l a RÄTTSPSYKIATRISK ANSTALT - BRINKÅSEN. Varför de fungerande enheterna skulle offras för ett mastodont-fängelse det fattade jag inte. Varför sjuka svenskar kastades ut, för att senare ersättas med traumatiserade flyktingar fattade jag inte heller, eftersom medborgarskap i visst land brukar innebära vissa förmåner.

Jag antog att alla led i de olika besluten handlade om samma sak: maximal lönsamhet. Människorna är i detta sammanhang helt oviktiga, vare sig de är sjuka eller flyktingar. Så dagens nyhet i Agenda gjorde mig inte särskilt förvånad:


LÖNSAMT MED RÄTTSPSYKIATRI!!!
 
 
BRINKÅSEN


Patienter hålls inlåsta på rättspsyk av ekonomiska skäl.
Det säger två ledande forskare i rättspsykiatri till SVT:s "Agenda".

      Man tjänar pengar på de här patienterna.
      det finns misstanke om geschäft snarare än vård, menar Ander Forsman

http://www.svt.se/agenda/mirijam-snattade-lastes-in-i-ett-ar

Om man har en patient, som är skriven i annat landsting, så får man betalt för den patienten och tjänar alltså pengar på denne. Därför vill man inte släppa den lönsamma patienten fri!!!

Man tjänar pengar även på patienten, vilket gör rättspsyk lönsammare än fängelse. Om en person gör några mindre självmordsförsök så kan man ge henne tvångsvård, låsa in henne och sedan tjäna en massa pengar på henne. Bra va?

"Patienter på rättspsyk skuldsätts
I Sverige sitter 1.100 patienter inlåsta på slutenvårdsplatser inom rättspsykiatrin. Med några få undantag kräver samtliga landsting frihetsberövade på vårdavgifter, vanligen 80 eller 100 kronor per dygn. Nu har rättspsykiatrin i Sala startat ett projekt för att kartlägga skuldsituationen bland patienterna och resultaten hittills visar att:


skulderna är ett hinder för färdigbehandlade patienter att skrivas ut!
-De blir kvar och det handlar inte om veckor utan månader och år, säger överläkaren och Tuula Wallsten."


En rättspsykiatrisk anstalt är alltså mer lönsamt än t ex Heljerödshemmet var. VILKEN FORM AV VÅRD FÅR MAN DÅ PÅ BRINKÅSEN? Jo, en minut till samtal, 14 minuters terapiarbete och resten ........just ingenting. Med andra ord: INGEN VÅRD - BARA NEDDROGNING! (Och det var ju det många med mig hade gissat sig till.)

http://ttela.se/nyheter/vanersborg/1.2330472-bara-en-minut-vard-pa-rattspsyk

Om en person döms till fängelse så betalar han/hon inte för vistelsen där, men det gör däremot t e x självskadetjejen för sin s k "vård".

TJEJER SOM SKADAR SIG (ROPAR PÅ HJÄLP) DÖMS TILL RÄTTSPSYK! (utan rättssäkerhet, godtycklig strafftid)

http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/landstinget-laste-in-mig-pa-rattspsyk(2803557).gm

Här är en blogg, där en tjej, som blivit inlåst på Brinkåsen beskriver sin fängelsevistelse: 


 "back to prison

 Nu sitter jag på bussen tillbaka till brinkåsen, ja känner redan nu att ja börjar må sämre. Jag vill inte vara där för jag får ingen vård och behandling och ja betalar varje månad nästan 2000kr för att vara där ja betalar för en vård och behandling som ja inte får, hur mycket mer måste jag gå igenom innan allt blir bra, ja önskar ja vore någon annan jag står inte ut med mig själv och med personal som påstår att ja visst får hjälp när jag inte får det."

Okey, kul att höra att landstinget går med hyfsad vinst, bara ni aldrig släpper ut dem som ni låser in!
Sedan måste jag ju gratulera Örnen Öland AB för all den vinst ni kan göra på asylsökande! Hur ni nu får plats med 55 personer, där tidigare 12 patienter bodde vet jag inte. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum, säger man.

Har nu lyckats förstå vad Alliansen menar med Godhet = GOD vinst i "vården". Eller ska vi tona ner det till förvaring kanske? Förvaring är ju allt vi har att erbjuda även flyktingarna eftersom Sverige inte har byggt rimliga hyresrätter på 30 år.

SWEDEN IS FOR SALE! JUST COME AND GET IT!