Translate

torsdag 11 augusti 2016

Dåliga medicin-kopior = Ökning av resistenta bakterier !

Kopierade läkemedel ett hot mot hela världen i fråga om utbredning av HIV, Turberkulos m fl farliga sjukdomar. Nedanstående artikel tar upp problemt med fejkad internetmedicin samt dålig generikamedicin, varav vissa mediciner tar sig in på svenska apotek. De mer eller mindre seriösa företagen kan alltså inte helt och hållet hållas isär. Man kan alltså lika gärna dö på en kopia från Apoteket som en Internet-medicin.

Även om de fattiga länderna drabbats hårdast av billiga mediciner så går inte vi svenskar säkra. Vi har ju en omfattande invanding från t ex Afrika, där TBC och HIV nu får ökad spridning p g a verkningslösa mediciner. Vi lever globalt och är inte avgränsade från andra länder.

Beträffande antibiotika vet vi ju att HELA kuren måste ätas upp under ca 10 dagar. Att avbryta för att det känns bra duger inte. Att det finns bakterier kvar och gror kan förmodligen öka risken för att de resistena bakterierna får chans att utvecklas. Detta är ju ett av de stora världsproblemen. Vad gör vi utan fungerande antibiotika? Jo vi dör, som innan antibiotikan uppfanns, t ex av en simpel lunginflammation. Operationer blir livsfarliga utan antibiotika, då risken för infektion ofta finns där. (Gonorré håller på att bli en obotlig sjukdom)

När miljontals människor äter piller med en obetydlig mängd verksam substans så gynnas de resistenta bakterierna + att livsfarliga sjukdomar får en chans att öka i stor skala, främst från u-länder till i-länder.

http://www.varldenidag.se/ledare/plusarkiv-dodligt-sjuk-medicin/cbbhjC!5qz0sPafb25g6agVk4qh@w/

Återhär en del av det som skrivs i länken ovan:

Globala maffiagrupper motiveras av pengar och har ingen ambition att skapa pålitliga produkter, däremot originalliknande förpackningar. Man uppskattar att en miljon människor dör varje år på grund av detta. Detta är mord; en organiserad och cynisk mördarmaskin drabbar inte minst mycket utsatta och svaga grupper. Men det skapar även problem i kampen mot svåra och dödliga sjukdomar.
För en del av bluffmedicinerna har en aktiv ingrediens, men mycket mindre än originalet. Men det vet inte patienten eller doktorn. Tuberkulos är en sjukdom som ökar och så gör även andelen resistenta bakterier. En anledning är att patienter äter bluffmediciner som inte botar utan endast gör att bakterierna förändras och blir motståndskraftiga.

(Egen kommentar: Generikaföretagen har kravet på sig att det ska finnas 85 - 125 % av aktiv substans i medicinen. Detta innebär risk för överdosering av t ex cellgift för reumatiker så att levern blir skadad. Både för litet och för mycket kan skada patienten.)

En annan bidragande orsak till det växande globala problemet med bluffmediciner är biståndsorganisationer. Vägen till helvetet är kantat med goda intentioner, men deras behjärtansvärda insatser riskerar ibland människors hälsa, orsakar död och motståndskraftiga bakteriestammar. Man köper nämligen hellre många billiga mediciner än färre av äkta vara för att kunna "hjälpa fler". Men ofta är dessa billigare varianter bluffmediciner. Här finns en paradox och en ödets ironi: aldrig förr har så stora gåvor getts och sådana massiva insatser gjorts för att bekämpa sjukdomar som malaria och tuberkulos. Samtidigt ökar antalet sjukdomsfall. 400 miljoner var drabbade av malaria (2004), en ökning med 47 procent sedan 1998. Antalet tuberkulosfall ökade med 30 procent under en tioårsperiod fram till 2006.

Större delen av världens bluffmediciner produceras i Asien, i länder som Kina och Indien. Kina förnekar problemet trots att man uppvaktas av afrikanska länder att göra något åt dessa dödligt sjuka mediciner som dödar tusentals människor i Afrika.
I denna sjuka dödshandel finns även kopplingar till terrororganisationer. För ett par år sedan avslöjades en grupp bluffmedicin-producenter och distributörer i Brasilien, Kanada, Kina och Libanon. Vart gick pengarna de tjänade genom att riskera andra människors liv och hälsa? Jo, till den islamska terrororganisation Hizbollah, vars mål är att utrota judar och utplåna staten Israel.

Mats Tunehag
ledarsidan@varldenidag.se

Egna kommentarer: Talade med en person idag. Hon hade fått störtblödningar på ett P-piller - generika - som Apoteket tvingat på henne, men hon fick då gå och köpa sitt gamla piller även om det var dyrare. Det gäller ju att överleva! Så många är drabbade, men många har nog inte förstått det utan trott att de blivit sjukare av andra skäl. Generikan SKA ju vara samma som original.

Det känns som att leva i en mardröm när jag nu fått så mycket information om generikan. Och som sagt äter jag fortfarande Orions cellgift utan effekt, sitter och gråter på kvällarna när den onödiga värken sätter in. Jag håller på att bli djupt demprimerad. Visst, jag kan få byta till Meda Metotab, men eftersom det köpts upp av av monsterföretaget Mylan för några dagar sedan så kan ju medicinen förändras genom fusktillverkning.

Aldrig mer kan jag känna mig trygg som multisjuk med dessa kopior som plötsligt ligger i Apodospåsen eller tvingas på mig, då originalet inte längre finns.

TBC:n växer i Sverige p g a migrationen. Hur vet jag om dessa afrikaner äter verksam medicin? TBC är ju en väldigt smittsam sjukdom. Att Sverige förlorar kontrollen över TBC för att man måste minska kostnaderna för mediciner är dessvärre ett möjligt framtidsscenario.

I verkligheten tjänar man inte in några pengar på det här fuskandet! Många är vi som lämnar tillbaka verkningslös medicin eller måste opereras av samma skäl. Utan Losec borde antalet magsårsoperationer öka = en tillbakagång i tiden och en klar fördyring.

SNÅLHETEN BEDRAR VISHETEN!