Translate

tisdag 17 september 2013

Hur ska Sveriges kommuner klara massinvandringen?

I mitt förra inlägg klagade jag över de extrema nedskärningarna på sjuka och gamla i min kommun.

En bekant berättade att hon hade kämpat i fyra år för att få in sin mamma på äldreboende, men när hon väl kom dit så svalt hon snart ihjäl! Kvinnan var oerhört upprörd både över detta och att det nu skulle göras historiska NEDSKÄRNINGAR, i stället för förbättringar för dessa grupper!

http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.1965738-besparingar-och-konsekvenser-detta-har-hant

Hon matade mig med tidningsartiklar så att jag skulle inse katastrofens vidd (hon arbetade själv i vårdyrke). Och jag såg och häpnade eftersom jag redan sett missbrukare dö utan varje chans till behandlingshem, psykiskt sjuka dö utan chans till lämplig vård och jag själv har fått försämrad ekonomi.

Jag är sådan att jag inte kan låta bli att analysera saker och ting. VARFÖR har många kommuner inte råd till omsorg om sina svagaste invånare?

Jag googlade mig fram och hittade en tidningsartikel från 2010, alltid något. Socialchefen framför där en del orsaker:

http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.749129-socialbidragen-okar-med-en-miljon-i-manaden

Jo, Västsverige har massarbetslöshet. Bilindustrin kraschade. Saab kraschade - för inte kan Sverige rädda Sverige och satsa pengar på prototyputveckling då vi ju har folk med spetskompetens här? Nä, visst. Allting måste säljas ut och konkurrensutsättas. Låt marknadskrafterna slita samhället i småbitar!
Trollhättan fick snart 16 % arbetslöshet efter kraschen.

Uddevallas bilindustri kraschade ungefär samtidigt. Folk kastades ut i arbetslöshet eller valde att Pendla mellan Uddevalla-Göteborg eller U-a-Norge. Här finns knappt några enklare jobb att få.

Jag skriver om en av många problemkommuner. Lägg så till jobbskatteavdrag och utförsäkring så är en del av de sjukas och äldres O-färd förklarad, men kanske inte fullt ut. För, om alla kort ska på bordet så måste vi också ta med detta:

Socialchefen sa år 2010: "Uddevalla tar emot en hög andel flyktingar varje år, runt 100-150 stycken, vilket också märks i statistiken."
Med tanke på kriget i Syrien, Egypten och fler platser så blir det förstås en ökning. Det måste innebära en belastning för kommunens ekonomi. Det märks på SCB:s statistik att det procentuells sett är fler invandrare än svenskar som får försörjningsstöd. Men sedan följer en rad andra ekonomiska stöd för invandrare som inte kommer från EU, som kan vara svåra att ha koll på. Men, de som inte får annat än asylboenden (eftersom bostäder saknas) får leva på 60 kr/dag, i hopplös frustration.

Asylboenden poppar nu upp i kommunens utkanter och vi VET att det kostar enorma pengar för staten att upphandla dessa boende och efter de två stats-stödda åren: KOMMUNEN.  Regeringen säger att vi har råd. Jag tittar i min allt tunnare plånbok (sjukpensionär) och tvivlar. Jag ser på TV och tvivlar igen:

https://www.youtube.com/watch?v=0b2qctCrDJ8

Det som sägs är: Kommunerna har inte längre råd med massinvandring! Grupp ställs mot grupp, gamla/sjuka mot invandrare. Så, vilka ska vi hjälpa - om vi inte kan hjälpa alla? Måste Sverige rädda hela världen?

Landskrona måste prioritera mellan nämnda grupper. Uddevalla tiger still, medan budgetunderskottet ökar. Jag kan se att 91 personer har fått försörjningsstöd till följd av sjukdom, det borde inte knäcka hela kommunens ekonomi. Stadsbilden domineras av arbetslösa invandrare. Vi har mängder av somalier, men jag ser nästan aldrig någon person anställd i affärer mm, som bär hijab. EN gång såg jag en kvinna på apoteket med hijab. Jag var glad att åtminstone någon hade fått jobb. Många invandrare skriker ut sin frustration över att de inte kan få jobb just här. "Jag vill ju bara ha ETT JOBB!" Men det är ju just okvalificerade jobb som inte finns här - bara i Norge!!! (Antar att det blir problem att lära sig svenska och norska samtidigt?)

Jag skyller inte nedskärningarna på dem som är här! Men på de politiker som öppnat gränserna för massinvandring från främst Syrien! Om vi inte kan erbjuda bostad eller jobb - varför då placera ut tusentals syrier landet runt i campingstugor eller baracker? De kom hit för att få en bättre liv, inte bli permanent satta i flyktingläger! De trodde självklart att Sverige hade bostäder och jobb - varför skulle vi annars bjuda in dem?

VARFÖR? Debatten saknas. Alla de etablerade partierna är tysta som musslor. Den som ställer en enda fråga stämplas ut som rasist. Övriga EU tar emot allt mellan 0 - 4 000 syrier. Inget land beter sig som Sverige. Är Storbritanniens premiärminister nazist/rasist? Här en video (del 2) med en liten sammanfattning, av mig, på svenska.


Cameron säger att det måste bli slut på det onyanserade talet om att "massinvandring är bra" eller "invandrarna tar allt vi har". Vi kan inte måla upp en svart-vit bild, för den blir falsk!
VI MÅSTE FÅ TALA OM INVANDRINGEN OCH HA EN ÖPPEN OCH ÄRLIG DEBATT!!!
Om vi kväver debatten (som Sveriges etablerade partier har gjort) så öppnar vi upp för extremism!

Cameron vil ha god immigration i stället för massimmigration. Det behövs ett antal invandrare som består av kvalificerad, efterlängtad arbetskraft. Men det går inte att ha mängder okvalificerad arbetskraft, ibland inte ens engelsktalande, som tynger ned välfärdssystemen - för då håller de inte!
Man måste ställa tuffa kraft på dem som kommer. Det krävs stränga kontroller så att inte unga tjejer gifts bort mot sin vilja med män från främmande kulturer, m fl kontroller som värnar dem som redan är bosatta i GB. Människosmuggling kopplat till slaveri måste stoppas.

Sverige kan inte fortsätta på den inslagna vägen! Vi har 0 koll. Våra välfärdssystem är på väg att braka ihop.
Kostnaden för tung brottslighet blir för höga, i form av polis, ordningsvakter vid asylboenden och rättegångskostnader.

Bodde i Stenungsund några år. Underbart, vackert, lugnt samhälle! Åkte ofta över Tjörnbron och njöt av den enorma havsutsikten. Åkte ibland ned till campingen. Den var populär! Nu förvandlad till problemområde. Jag känner stor sorg över Sverige. De flesta jag talat med (inkl. etablerade invandrare) är helt frågande inför den förda politiken. Det ser ut som ett nationellt självmord.


Under mina år i Stenungsund var jag god vän med en nordafrikan, som hade flytt från militant islamism.
Vi hade många fina samtal om livet och kärleken, den förlåtande. Han talade flytande svenska och befann sig i en konstruktiv integrationsprocess, omgiven i huvudsak av svenskar. Det är så det måste vara: integration kräver TID, BOSTAD, JOBB, VÄNSKAPSRELATIONER MED SVENSKAR.

Det är inte det vi ser nu. Vem ska hinna prata med alla krigsskadade islamister - om förlåtelsens kraft?



http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17475928.ab

Om det inte är bilar som brinner så är det kors. (Förövare ej kända). Det känns som om den förda politiken och bristen på demokrati för Sverige in på mycket djupa och farliga vatten. Om inte den offentliga debatten kommer igång så gör kanske inbördeskrig det?

Det är inte bara jag utan många andra, även invandrare, som är allvarligt oroade över bristen på demokrati i Sverige. Syria is a Wake up call! Om inte regeringen vaknar nu så gör definitivt radikala sverigegrupper det. PUT-beslutet ang. Syrien var en allvarlig provokation gentemot en stor del av den svenska befolkningen. Då alla övriga EU-länder ställt sig på nödbromsen gasar Sverige för fullt, mot avgrunden.

http://www.skanskan.se/article/20130914/OPINION/130919612/1061/-/argument-istallet-for-censur-