Translate

fredag 31 augusti 2012

TINNITUS - HYPERAKUSIS


Message to English readers! In order to get a better translation than this please go to this post instead:

http://inreliv.blogspot.se/2013/04/hyperacusis-tinnitus-english.html

In order to read my own translation, outside the Google machine, you must click on ORIGINAL LANGUAGE, which should show what I just wrote in English. If not the machine makes it uncomprehandable again.

TINNITUSHELVETET


Detta helvete är ett av de värsta man kan hamna i och orsakerna är många enligt internetsidorna. Ofta betonas spänning, oro och ångest (vilket kan förvärra svår tinnitus men absolut inte skapa det). En vanlig orsak tas för det mesta inte upp: MEDICINSKADA. Att psykologisera en öronskada ser jag som ett hinder för utveckling och livräddande innovationer

I mitt fall var det Klorokinfosfat. Jag har redan berättat om hur debuten gick till men tänkte här göra en fördjupning av ämnet. Först en kort repris från tidigare inlägg av hur det hela började:

Jag åt klorokin i 20 år och ögonen kontrollerades årligen eftersom den vanligaste biverkningen var ögonskada. Nå, jag är ingen vanlig person så jag brukar hålla mig till de mindre vanliga biverkningarna, som i detta fall var ”irreversibla öronskador”. Hade ingen dator på den tiden eller tillgång till Läkar-fass, där de mindre vanliga skadorna stod. Men att hjärnan borde bli skadad efter 15 år visste jag ju. Alternativet till klorokin var döden eftersom jag har den mest aggressiva formen av RA – så vad gör man? Jo, man tar en lott i livets lotteri och hoppas på det bästa!

Ett barnskrik fastnade i hjärnan i tre dygn. Sedan försvann det. Senare: Min man och jag spelade synth och gitarr en dag då det sa PANG! Hela min värld sprängdes i småbitar och ingenting skulle någonsin bli som förr.

Jag hade fått HYPERAKUSIS och var nu ”allergisk” mot ljud. När min man läste tidningen så lät det som ett plötsligt utbrott av jordskred, jordbävning, tsunamivåg samt jordens undergång. Allt på en gång medan jag stillsamt drack mitt morgonkaffe. Mitt dramatiska liv nådde nu oanade höjder utan att jag behövde göra något mer än så. Steven fick finna sig i att jag ryckte till av minsta ljud och att jag betraktade en gaffels kollision med diskbänken som en katastrof!  Den musik vi hade levt för var nu min värsta fiende.

På vårdcentralen konstaterade man att trumhinnan var intakt och därmed allting väl. Ingen remiss till öronspecialist, ingen medkänsla eller hjälp fanns att få. När jag började gråta skrek sköterskan: DIN TRUMHINNA HAR INTE GÅTT SÖNDER! So what? Trumhinnan hade inte gått sönder, bara mitt liv, bara ett liv hade gått sönder.

Jag var mitt inne i en flytt och valde att ställa mig i vårdkö när jag hade kommit fram till västkusten. Under den tid jag väntade infann sig ett nytt problem. Utan klorokin gick oväsendet i örat nedåt något, men när den nya RA-medicinen hade satt sig – låg dos cellgift – gick signalen uppåt igen. Paniken växte inom mig. Methotrexate förvärrade alltså tinnitus. (Ljud som triggar oljud i innerörat = Hyperakusis. De oljuden kallas för Tinnitus)

VAD SKULLE JAG GÖRA NU? HJÄLP!

Hjälp skulle komma, men jag fick gå på den smala vägen - som Jesus uttrycker det - för att hitta den, inte den breda:

 Den breda motorvägen förde mig till:

SAHLGRENSKA UNIVERSITETSSJUKHUSET

Namnet är fint men vad kunde de göra för mig?
Reumatolog-läkaren stirrade på mig och sa:

-         Jasså, så du har tinnitus säger du! Har du några objektiva parametrar på det då?

Dessvärre var jag van vid den här attityden:  ”Vi tror inte att du är sjuk. Du måste BEVISA det om vi ska tro dig!” Och – hur gör man det?

Jag sökte mig förstås till Öronspecialisten vid sjukhuset, som kunde konstatera en lätt hörselnedsättning på vänster öra,  men hon hade inga ”objektiva parametrar" att ge mig, d v s kunde inte verifiera min tinnitus.

-         Så, det blir sämre av Methotrexate, säger du?  HUR STAVAS DET?
-         Jag har redan läst Fass och det står ingenting om tinnitus där. Detta är nog inte en medicin som brukar skapa tinnitus utan ”bara” förvärra den.
-         Jasså? Ja, jag kan som öronläkaren ingenting om olika mediciners inverkan på öronnerven.

Tänk så uppfriskande sanningsenlig hon var!  Hon visste ingenting. Nej, just det.
Hon skrev remiss till en BULLERUTREDNING! Jag fattade ingenting. Om man skickade in starkt buller i örat skulle jag ju bli ännu mer skadad än jag var?

En sköterska ringde upp mig när remissen hade landat och sa:

-         Jag har läst om din problematik och jag ber dig: Kom inte hit! Du kommer förmodligen att bli ännu sjukare än du redan är eftersom de kommer att utsätta ditt öra för extrema bullernivåer.
-         Jag vet. Hade tänkt ringa och avboka eftersom hela idén verkade korkad. Tack för hjälpen!

Fick sedan träffa en tinnituskurator som gav mig en vitt-brus-maskin. (white noise) Jag skulle ställa in den på låg signal och sedan skulle hjärnan vänja sig vid ljudet och koppla bort det. Jag som hade det rätt lugnt i huvudet om jag undvek ljud (så fungerar Hyperakusis) fick nu ständigt oljud i huvudet, dygnet runt, blev allt mer nedbruten och returnerade ”bullermaskinen” till sjukhuset.

Jag  fortsatte mitt liv med min nya livskamrat Öronproppen. Anpassade successivt hela mitt liv efter skadan. Lärde mig vilka caféer, restauranger, platser och situationer jag kunde utsätta mig för och inte. Köpte avslappnande bakgrundsmusik. Lärde mig meditera. Men musiklivet och mannen var borta. Depressionen var alltid närvarande.

Jag antar att min f d engelsman hade dåligt samvete för att han övergav mig så han ringde upp och sa:

NOW I WANT TO SHOW YOU WHAT REAL HEALTHCARE IS !

 

 Han inbjöd mig till en engelsk vårdturné, som började där den alltid börjar i England: Hos hans GP, dvs husläkare, som han hade haft i 20 år. Husläkaren blev insatt i problemet och skrev en remiss till Englands främsta expert på Rematoid Artrit och en remiss till en av de främsta öronläkarna. Min vän betalade cash och jag gick förbi eventuella vårdköer.

RA-läkaren sa:

- Du har den värsta formen av RA. Du måste fortsätta med Methotrexate annars dör du!

Öronläkaren, som kunde mer än så, det mesta om hjärnan och universum, lät mig genomgå ett antal tester. Maskinerna var ofta små, diskreta och tysta. De visade att jag med mycket stor sannolikhet hade kronisk tinnitus. Och på så vis fick jag de ”objektiva parametrar” som Sverige inte hade kunnat ge mig.

Öronläkaren sa: ”Jaha, Methotrexate, jo, det är ju välkänt att det triggar tinnitus! Det bästa är om du kan sluta använda den medicinen.” Han lät mig också gå med slutna ögon på en målad linje för att testa balanssinnet, vilket visade sig vara dåligt. Ett superenkelt test, som Sverige inte gjorde, inte heller på min halvdöva, vinglande mamma. Sjukvården sa: Vi vet inte varför hon vinglar?

Efter detta träffade jag åter GP, husläkaren, eftersom denne både skriver ut remisser, tar emot svaren samt gör en sammanställning av dessa och kommer fram till en slutsats:

- Min slutsats är att du måste fortsätta ta Methotrexate. Om du stannar i England får du gå i KBT för tinnitusdrabbade. Men, jag kunde ju inte stanna och i Sverige kunde jag inte få KBT…

Hade jag nytta av intyget från öronläkaren? YES! YES! YES!

Något år senare hade jag flyttat till en Småstad för min sons skolgångs skull, kände ingen som ville umgås med mig, kunde inte lyssna på TV eller radio. Jag levde i en tyst vakuumförpackning och blev mycket riktigt galen,  så jag sprang till Psykakuten och bad om inläggning på sjukhuset. De sa nej, men jag gav mig inte, så till sist kom jag in.

Försökte andas normalt men plötsligt så kom den där riktigt stora ångestattacken och jag rusade in på kontoret, kolliderade med den läkare som skulle bli ”min” och flämtade: ”XANOR! NU!” Hon såg vad som höll på att hända så hon gav mig snabbt en Xanor och jag gick gråtande av tacksamhet tillbaks till min säng. Den tog snabbt, jag blev lugn och avspänd. Tanken kom: Jag kanske kan unna mig att lyssna på musik en stund? Brukade klara tio minuter. Jag tog på mig hörlurarna och lyssnade. Efter tio minuter sa örat inte ett pip. Jag fortsatte lyssna en halvtimme till - fortfarande ingen reaktion från öronnerven. Efter två timmars lyssnande var det fortfarande helt lugnt. Jag var chockad! Glad? Euforisk? Ja, men finns det inget starkare ord för detta? Jag hade varit avskuren från livet i FYRA ÅR och nu var jag fri! JAG VAR FRI ATT SJUNGA, LYSSNA OCH LEVA MUSIK! JIPPIE!

Jag rusade iväg till tinnitus-kuratorn på sjukhuset och sa ivrigt:
-         Det måste finnas en vetenskaplig undersökning som säger att Xanor hjälper mot tinnitus?
-         Ja, sa hon, och tog ned en bok från bokhyllan. Här är den! Hon visade mig boken:

TINNITUS – NÄR ÖRAT FYLLS AV OLJUD. Författare: Alf Axelsson och Ulf Schenkmanis.

På sidan 102 står det om medicin som behandlingsmetod och där nämns en genomförd vetenskaplig undersökning med kontrollgrupp beträffande Xanor. 80 % blir bättre! Och varför var detta inte allmänt känt? Därför att försökskaninerna hade blivit trötta av Xanor. Jösses! Trötta? Svår tinnitus är ett så plågsamt tillstånd att många tar sitt liv. Fel personer måste ha deltagit i studien. Tröttheten gäller mest de första veckorna, sedan minskar effekten på många sätt, men den kan ändå hålla öronnerven i schack ca 10 år innan det behövs en höjning av dosen.

Svenska läkare vågar knappt skriva ut Xanor av rädsla för att åka dit som knarklangare så det krävs två saker för att få denna medicin mot tinnitus utskriven:

  1. Ett bevis på att du har tinnitus
  2. Ett bevis på att Xanor hjälper de flesta, t ex kopia från boken ovan.
 Det krävdes ett antal mirakel för att jag skulle få fram dessa två bevis och jag skriver nu detta för att eventuellt kunna hjälpa någon där ute som inte funnit någon hjälp än.

Jag vill också dela namn och adress till den specialist som hade de rätta maskinerna och kunskapen att tolka resultaten rätt. Uppgiften är från 2011, men förhoppningsvis är han kvar:

Professor. B. A. Al-Shihabi, Department of Otolaryngology, Lister Hospital, Stevenage, UK Tel. 00447973347417, E-mail: bashihabi@hotmail.com.

Kanske har Sverige förbättrat tinnitus-vården, men om inte, så är det inte så långt till England.

Några ord från undersökningen, som förändrade mitt liv:

”Tympanogram showed…We also masked the tinnitus att 55 dB and unfortunatelely there was no change in the tinnitus after 60 seconds of masking which may well point to a more resistant type of tinnitus…SPONTANEOUS OTOACOUSTIC EMISSION TEST, which is an objective test of tinnitus, showed signs of spontaneous activity in the left cochlear which might well generate the tinnitus.”

Tympanometri = metod att bestämma trycket i mellanörat

• SOAe =  mätning av spontana otoakustiska emissioner, aktiviteter i hårcellerna, utan ljudstimulering

 Några år senare hade jag ett kort förhållande med en man från Skottland, vilket dessvärre drunknade i whisky, men det är ju sånt som händer! Han lät mig få hälsa på hos honom sommaren 2011. Vi var ofta hos hans mamma. En dag kom en granne in och hon sa:

- Jag har varit hos läkare och provat ut min hörselapparat mot tinnitus! 
- Va?! Sa jag. Sådana finns väl inte? Menar du vitt brus? 
- Nej, det är inte vitt brus! Dels korrigerar den min nedsatta hörsel, dels skyddar den mot ljud jag inte tål.  Det är en liten platta som fångar upp ljuden och tar bort de skadliga ljuden. Nu ska apparaten provas in några gånger så att den passar för just mig.

Jag fick inte veta namnet på maskinen. Det hela låter för bra för att vara sant. Men jag lovar att kontakta Skottland för att få veta mer och hittar jag fakta om apparaten så kommer jag att skriva om den här + flytta till GB! Jag kan knappast få en sån lyxartikel på "EU Medical Card".







24 kommentarer:

Anonym sa...

Detta var oerhört spännande! Efter 3,5 år i samma helvete, genererat av en plötslig "ljudbang" i hörlurarna, inser jag att det kan finnas hopp. Tack! :)

(Jodå, jag fick hjälp av tinnitusteamet på Borås lasarett. Brusapparat och KBT, och det har hjälpt en del. Men att det eventuellt kan finnas mer att göra var som sagt väldigt hoppfullt...)

/Lars

Christa sa...

Hej!

Du har ju fått det man i första hand tar till. Men det kan ju vara bra att känna till detta med Xanor tycker jag, även om inte alla blir hjälpta.

Jag vill dela med mig allt eftersom jag har funnit detta gissel nästan vara det värsta utav alla. Om man har Hyperakusis och utsätts för ljud så blir man i princip döv och bortkopplad från det folk säger, dvs döv, men utan att få hjälp av en vanlig hörselapparat.

Anonym sa...

It's awesome in favor of me to have a website, which is helpful in support of my knowledge. thanks admin

my webpage: orthotics Midtown Manhattan

Anonym sa...

Hello there, I discovered your web site by way of Google at the same time
as searching for a related subject, your web site came up, it looks good.
I have bookmarked it in my google bookmarks.
Hi there, simply changed into alert to your weblog
via Google, and found that it is really informative.

I am gonna watch out for brussels. I will be grateful should you
proceed this in future. Lots of people might be benefited from your writing.

Cheers!

Also visit my blog: Best beat making Software

Anonym sa...

Då jag får svåra attacker av tinnitus tar jag en tablett Xanor 0,5 mg. Det brukar hjälpa mot den värsta oron.

Anonym sa...

Tommy. Du har beskrivit Svår Tinnitus bra. och det finns en sida." Kevin Hogan Tinnitus" på netet. som värdesätter Xanor mot tinnitus. och tydligen vill hjälpa folk eftersom inte kan leva med tinnitus. Kan va värt och läsa precis som du har skrivit skall jag kolla upp Tinnitus boken-När örat fylls av oljud.

Christa sa...

Ok, det är fler än jag som blivit hjälpta av Xanor (Xanon). De första åren försvann tinnitus till 100 %. Dessvärre släpper ju effekten allt mer och trots dosökning så kommer oljuden allt mer tillbaka. Men, det gäller att alltid ha öronpluggar med sig så att man kan skydda sig mot de ljud man inte tål.

Nej, Tommy, ingen kan leva med tinnitus utan någon form av hjälp!

Anonym sa...

male fleshlight
64, T. 69. The condoms are delivered completely
free throughout Switzerland. My master is pretty rough and it's managed to hold up nicely.

I wear it everywhere and often get comments on how good it looks and how well it is made.
With flawless colors and design, it is something to
love and something you would not forget or regret.. Trump's campaign chairman,
and Rick Gates, Mr. Trump's deputy campaign manager.
People familiar with the matter identified the Ukrainian as Konstantin V.


cock rings And i was in band, dance, leadership.
All of it. I've never heard of any sort of sexual activity happening on school trips.
This lube really isn't anything special, I prefer plain old
KY Jelly over this overpriced nonsense. Not only is
it VERY sticky, but it doesn't really provide much lubrication at all!
In order to get any lubrication at all, in fact, you just have to reapply over and over,
which isn't very practical. It really just provides a tacky feeling
to my boyfriend's penis more than anything, which isn't really something I want.
cock rings

dildos However, due to the nature of the item, if you shook the box
you could hear the bells tingling. This isn't giving away the nature of
what they are, but you can hear them. It sounds like a cat collar or a
Christmas ornament/decoration, and there was a fun time shaking the box to "Jingle Bells" tune..
This pretty little number does what any cock ring is suppose to it keeps you hard longer.
It can be used over the shaft alone or for both cock and balls.
It's also wonderful for sensual play; coming in handy
for both hot and cold play. dildos

butt plugs I just got off my period about 1 day ago and which
meant i was into my "regular" pills (about 3 days in) after the placebos in the beginning of the month.
After 3 "regular" pills my boyfriend and I had sex and he came inside me.
I did not take my birth control pill until RIGHT after we had sex.
LingO is made from TPR silicone whereas the bullet itself is
made from hard plastic. The silicone is jelly like and squishy.
A small lip at the tip stimulates the clit as it
vibrates. butt plugs

anal sex toys The cuffs can be connected by two thin metal chains of varying lengths, which end in twin snaps and are intended to be attached to the D ring
on each cuff. The chain itself had two small, pale pink
bows on either end, but when I received the item one of them had come untied.
I simply removed them because I'm not a big fan of pink and
because couldn't manage to tie the tiny
ribbon back into place! On one end of the chain there is also a small fabric tag stitched
onto the ring. anal sex toys

vibrators The toy should only be used with water based lubes.
In general, toys made of this type of material should be used with a condom.
Since the material is so porous, there is plenty of surface for bacteria
to take up residence. I asked my gynecologist if
it was okay to treat it that way, and she said it was, as long as it works on me.

Otherwise, you're just giving the yeasties some yummy sugar to eat.
Check the ingrediants and make sure they don't include any form of sugar or flavoring vibrators.

Anonym sa...

sex toys
camasutra vr unveils eerily lifelike virtual porn stars

cheap fleshlights for sale As for getting over it, I'd
jump into things like classwork, exercise, hobbies, playing a musical instrument or whatever else is fun and relaxing.
It's all a matter of distraction, trying to keep yourself from dwelling on the relationship
too much. That's why going out and keeping busy with other people is good
and can lead to some new or even closer friendships.. cheap fleshlights for sale

fleshlight sex toy As far as men go with this, they haven't been totally spared,
either. There's been and there still is a good deal of "concern" in history about controlling men's "beastly" or "dangerous" sexuality.
(Sadly, the origins of sex education in the United States were steeped in those ideas.) Marriage has been and still often is presented as the only way men could safely have sex.
fleshlight sex toy

fleshlight sex toy And, fittingly, black it is (though Tantus also casts it it a
bright red), of 100% silicone. While it looks expensive for a simple ring, it is rather
a steal. The Beginner C Ring is an impressive piece of silicone,
especially compared with the light stretchy sea anemone variety of rings,
or the more common rubber O rings.. Well, I can't stand
to be near my sister for prolonged periods of time.

I try to be civil, but she absolutely resents my very existence.
She can't stand to see me succeed, will do ANYTHING to cut me low to my face, to
my parents, to my friends (her favorite thing is to tell me
how fat I am). fleshlight sex toy

cheap fleshlights for sale Have you read
the package instructions? Read the package instructions, they should mention this.
Information on this site is provided for educational purposes.

It is not meant to and cannot substitute for advice
or care provided by an in person medical professional.
The current spotlight on the issue of sexual misconduct likely
explains why there are more ongoing investigations in the Capitol than at any time in recent history.

A spokesman for Assembly Speaker Anthony Rendon (D Paramount)
said there are eight pending inquiries, including
the publicly acknowledged allegations against Bocanegra and former Assemblyman Matt Dababneh (D Woodland Hills).
Both men resigned last fall after accusations of harassment from multiple
women. cheap fleshlights for sale

fleshlight sale I come from a country people whose culture was destroyed by bulldozers and
buildings. My father's family settled in and around Charlotte
in the late 1700s. As a child, I would ride around with my grandmother in her light blue Oldsmobile.

This vibrator is controlled via pressure on its handle (Squeeze Control).

The harder you squeeze the handle, the stronger the vibrations.
Of course you can also set the vibrations to the intensity you want,
so you can enjoy hands free pleasure You can also create your own vibration rhythm using the Mimic function..

fleshlight sale

fleshlight sex toy So keep this in mind if you prefer less realistic dildos, because this is
a penis replica. It is a medium firm density and has a matte finish.
It is 7" long, and at it's 1 " girth I would advise a little caution for
the timid. Wink, a blindfold by Jimmyjane, was intended to be used as either
a sleep mask or as a blindfold during sex/sexual activities.

Actually a double sided blindfold, Wink has a small turquoise heart embroidered on one
face and a Z embroidered on the other. Theoretically it is assumed that
you "should" have the heart facing outwards during lovemaking and the Z
facing outwards during sleep fleshlight sex toy.

Anonym sa...

This makes sense because Luke has never flown through space before, is brand new
to being a space pilot, whereas Obi Wan is, well.

We know all about Obi Wans experience. After Obi Wan gives Han that look, Han then says "I can outrun imperial star destroyers, not the local ones I talking the big bulk cruisers"
which is an actual indication of speed.

cheap wigs Both daughters and sons were subject
to patria potestas, the power wielded by their father as head of
household (familia). A Roman household was considered a collective (corpus,
a "body") over which the pater familias had mastery (dominium).

Slaves, who had no legal standing, were part of the household as property.
Because I just updated the rules wiki around noon EST, we
letting the posts that got in before the rules update slide.

However, we are keeping track on their activity to make sure they following the new self promotion rules for future posts.
The 90/10 rule will also be in effect on our Discord server, where active users
can use promos channel and post their announcements there..
cheap wigs

human hair wigs He has gotten away with using chemical weapons before, take a look at the
list of chemical weapon attacks in Syria, this isn a new thing it been happening a lot over the past 2 years.
The reason this has hit the press is because of the casualty numbers.
Assad has suffered light consequences for repeated chemical weapon use over the years, this is nothing new to
him. human hair wigs

human hair wigs So it understandable why it ends that way.
Yeah sure, they can show a child rape but still a important scene to understand why Guts
don like to be touched and why he love so much Casca.
This alone already make this anime is worse version of the manga, not
mention things like the first episode being
complety useless for the rest or how they skipped Skull Knight or how they omitted all King being a pedofile plot (IIRC )This is an exception because this means any
adaptation, even if it meets your standards, it will cut this part.
human hair wigs

360 lace wigs See picture to the right. Dexilant comes in 30mg and 60mg capsules and is
NOT available as a generic. Dexilant is manufactured by
Takeda Pharmaceuticals.. Tomomi Kobayashi's artwork, however,
paints a much richer picture than the practical confines
of the game. The great thing about working from illustrations is
what happens if you think about the restrictions on other types of designs.

A) Live action, music, etc has already existed in reality and
therefore cannot break any laws of physics. 360 lace wigs

hair extensions Love was born in Detroit, Michigan, and grew up in the Brewster Douglass Housing Projects.[3]
Prior to her career as a comedian, she was an electrical engineer,[4]
an experience she talks about in many of her acts.[5] After graduating from high school in 1989, she had worked for a time on the General Motors assembly line putting doors on 1993 Oldsmobile Cutlasses, work which ignited her interest in electrical engineering.
Love then received her bachelor's degree in electrical engineering from Prairie View A University
in Texas. While at Prairie View, she minored in music and was also a member of
the Eta Beta Chapter of Delta Sigma Theta.[6][7] It was
there that she discovered stand up comedy after winning a $50 competition and then performed frequently during
her college life hair extensions.
hair Extensions

Anonym sa...

Quality articles is the key to be a focus for the users
to visit the web site, that's what this web site is providing.

Anonym sa...

Hi there I am so excited I found your blog, I really found
you by accident, while I was looking on Bing
for something else, Regardless I am here now and would just like to say
thank you for a tremendous post and a all round enjoyable blog (I also
love the theme/design), I don’t have time to read through
it all at the moment but I have bookmarked it and also added
your RSS feeds, so when I have time I will be back to
read a lot more, Please do keep up the superb work.

Anonym sa...

Really when someone doesn't know then its up to other users
that they will help, so here it happens.

Anonym sa...

fantastic issues altogether, you just gained a new reader.
What might you suggest about your put up that you simply
made a few days ago? Any positive?

Anonym sa...

It's going to be end of mine day, however before ending I
am reading this enormous paragraph to improve my know-how.

Anonym sa...

It's fantastic that you are getting thoughts from this piece of writing as well as from our argument made at this time.

Anonym sa...

Thank you, I've recently been looking for information about this topic for a while and yours is the
greatest I have came upon till now. However, what concerning the conclusion? Are you sure
in regards to the supply?

Anonym sa...

What's up, I read your new stuff regularly. Your story-telling style is awesome, keep
it up!

Anonym sa...

I used to be recommended this website by my cousin. I'm
not sure whether or not this put up is written through him as no one else
realize such distinctive about my difficulty.
You're incredible! Thanks!

Anonym sa...

Hello there, I found your web site via Google at the same time as looking for a similar topic, your site got here up,
it appears to be like good. I've bookmarked it in my
google bookmarks.
Hello there, just was alert to your blog through Google, and located that it's truly informative.
I'm going to be careful for brussels. I'll be grateful when you proceed this in future.
Many other folks will be benefited out of your writing.

Cheers!

Anonym sa...

I have been exploring for a little bit for any high quality
articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled
upon this web site. Studying this info So i'm glad to express that
I've a very good uncanny feeling I came upon exactly what
I needed. I most undoubtedly will make certain to do not disregard this website and give it a glance on a continuing basis.

Anonym sa...

Hi, its nice post concerning media print, we all be aware of media is a great source of information.

Anonym sa...

Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to
say that I have really loved surfing around your blog
posts. In any case I will be subscribing in your feed and I am hoping you write once more very soon!

Anonym sa...

whoah this blog is wonderful i love reading your posts.
Stay up the good work! You know, lots of people are searching round
for this info, you can help them greatly.