Translate

tisdag 9 augusti 2016

GENERIKAN ÄR INTE UTPROVAD PÅ SJUKA MÄNNISKOR!

GENERIKA = KOPIOR AV MEDICINER, VARS PATENT HAR GÅTT UT
Jag sitter här och värker p g a cellgiftskopian Orion jag nyligen fick. Har googlat mer på den globala katastrof, som egentligen kräver en hel bok för att förklara vad som drabbats oss i Mammons namn.
I texten är mina egna ord kursiverade!

http://annikadahlqvist.com/2013/05/18/fusket-inom-lakemedelsindustrin/

En artikel om hur fuskandet kan gå till inom generikabranchen. Den är från 2013 men min känsla är att det kommer att bli allt tystare omkring denna "avrättning" av sjuka, så sanningen blir nog allt svårare att få tag på framöver. Generikan har kommit för att stanna. Från ovanstående sida tar jag upp detta:


Lekman says:
18 maj, 2013 at 15:26

http://www.peoplespharmacy.com/2013/05/13/generic-drug-maker-pleads-guilty-to-felony/
Jag själv fick en översättning till svenska som jag delar med mig av.
"Tillverkare av generika erkänner brottslighet.

Läkemedelstillverkaren Ranbaxy USA har nyligen erkänt sig skyldig till att ha tillverkat förorenade läkemedel vid fabriker i Indien. (2013) Produkterna var avsedda för den amerikanska marknaden. Det är den största uppgörelsen hittills när det gäller läkemedelssäkerhet.
Trots FDA:s ständiga försäkringar att all generika är identisk med de ursprungliga produkterna visar detta erkännande att vissa generika-tillverkare inte levt upp till bestämmelserna.
När det gäller Ranbaxy kommer de att få betala 500 miljoner dollar i böter m.m."
"Vilka fel begick de?

Ranbaxy har erkänt att en del av läkemedlen som de sålde i USA var förorenade. De tillverkades i deras fabriker i Paonta Sahib och Dewas i Indien. Bolaget erkände till slut att kvalitetskontrollen var otillräcklig, att protokollen var ofullständiga, att de hade otillräcklig planering (?) och att det förekom avvikelser från "good manufacturing practice" (=god tillverknings-sed). Det gällde speciellt partier av läkemedlet gabapentin som inte överensstämde med kraven, hade orenheter och vars hållbarhetstid inte skulle stämma."…

Min egen kommentar till detta: Giriga tillverkare kan alltså tillverka förorenade och dåliga kopior i u-länder, till låg kostnad utan kvalitetskrav. OCH det jag vill återkomma till: TILLVERKNINGSSED, HUR tillverkningen ska ske är givetvis livsavgörande.

Lekman says:
18 maj, 2013 at 15:32
Forts föregående kommentar (1)
…"FDA:s lista på läkemedel som tillverkats vid de två fabrikerna i Indien inkluderar: " acyclovir, amoxicillin, amoxicillin  cefaclor, cefadroxil, cefuroximte axetil, cephalexin,  ofloxacin, pravastatin sodium, ranitidine, terazosin HCI, valacyclovir HCI and zidovudine".

De två aktuella fabrikerna i Indien har inte fått leverera till USA sedan den 16 september.

Egen kommentar: Förkortade listan ovan. La märke till att Valaciklovir fanns med på listan: ersättning för Valtrex original. Det var nog inte detta företags kopia som förvandlade mig till en babian, då Herpes blommade ut till 200 %, men en annan lika värdelös kopia. Om jag hade fortsatt så hade jag också tvingats avstå från medicinering mot ledgångsreumatism p g a infektionen och i längden hade jag då insjuknat ev. dött av min RA, som är mycket svår.

Virapen.

Memoarer från en läkemedelsindustri med dödlig biverkan. Manipulerade forskningsresultat, om dödsfall med nya obeprövade läkemedel. Mutor till en svensk psykiater med uppdrag för Socialstyrelsen för godkännandet av läkemedlet Prozac (Fontex).
John Virapen var VD för läkemedelsföretaget Ely Lilly & Co i Sverige.
Boken kan verkligen rekommenderas.

Egen kommentar: Det kan alltså förekomma dödliga biverkningar! Generikan är ALDRIG PRÖVAD PÅ SJUKA MÄNNISKOR, utan bara på friska. (enl. artikel jag länkade till på föregående blogg) När man kastar ut otestade mediciner på marknaden från mer eller ofta mindre seriösa företag så kommer förstås en del människor att dö.

Att 876 generika drogs in från den europeiska marknaden 2015 talar sitt tydliga språk. Att Sverige drog in enbart 17 talar också sitt tydliga språk. Man vill spara pengar och bryr sig inte om ifall människor dör.
***************

I en debattartikel i DN 2012 stod det bland annat:

"Samhällets samlade kostnader för felmedicinering kan totalt vara så mycket som 10–20 miljarder per år och ett stort antal dödsfall per år anses bero på felaktig läkemedelsanvändning."
Reformen med tvångs-generika beräknas spara in 8 miljarder. M a o en misslyckad reform.

I artikeln står mycket om förvirrade patienter, som kan ta fel dos eller fel medicin. Att lägga över ansvaret på patienten duger inte. Det är redan konstaterat att ett stort antal människor har dött av generikan, inte av förvirring.

Själv är jag inte förvirrad utan bara förbannad. Jag vill inte påtvingas skitmedicin och gå ned i reumatiska skov helt i onödan! Klockan är nu över 21.00, då Melatoninhalten ökar för att man ska kunna sova, men dessutom stärks immunförsvaret, så av vi med autoimmuna sjukdomar drabbas av vårt eget immunförsvar. Därför värker det mest under natten.

Brukar bara ha värk vid medicin-utsättning, men som sagt, nu har lederna börjat värka trots Methotrexate, men jag kommer att lämna tillbaks min Orion-kopia samt andra värdelösa kopior till Apoteket i morgon. Ska ringa reumatologen och fråga om annan kopia. Vet faktiskt inte vad originalet hette. Många cellgifter finns nu bara som injektioner, men vill inte ta mig till sjukhuset varje vecka. Suck! Ångest. Tänk om jag inte hittar fungerande medicin? Utan cellgiftet dör jag. Är så himla rädd! Det värker allt mer i mina knän varje kväll nu, som om jag inte åt något cellgift alls. Jag som har varit så värkfri på Methotrexate Teva!

*************

Hittade en tjej på nätet som hade ätit Seroxat liksom jag, men sedan råkade ut för Orion-kopian, liksom jag gjorde. Och tänk - hon reagerade likadant! Trots att kopian skulle vara "samma" så drabbades hon av en mängd biverkningar, som brukar vara initiala, men ångest-reduceringen - den kom aldrig!!!

Har hittat mängder med vittnesbörd på internet (inkl. engelska) från människor som kan intyga att de fått verkningslös generika. Det som är sjuk VET om medicinen funkar eller ej.


Jag var i stort sett färdigopererad och min ledgångsreumatism var under kontroll. Inga fler skov skulle det bli eftersom man inte behöver sätta ut medicinerna mer än en vecka vid operation.
Aldrig mera värk, trodde jag! Och så drabbades jag av en värdelös kopia. Jag är väldigt deprimerad nu innan jag vet om jag kan få en fungerande generika.

UNDER GENERIKA-YTAN KAN EN GOD SJÄL FÖRGÅS!