Translate

lördag 7 november 2015

VÄLFÄRDEN OCH LSS RASERAS pga Öppna Gränser

LSS - LAGEN OM STÖD OCH SERVICE HAR FUNNITS I DRYGT 20 ÅR - MEN MONTERAS NU NED!


Jag betraktar denna lag, som går ut på att ge de mest funktionshindrade "ett liv som alla andra" som det yttersta beviset på att ett land är ett välfärdsland. För människor med extrema handikapp finns assistenter, vissa behöver mest ledsagning och andra enbart en kontaktperson ett par timmar i veckan.

Till grund för reformen låg ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE. Svårt sjuka har samma värde som friska, även om de inte kan "leverera" och gå med vinst. (Vissa av dem kan!) De sjuka skulle ha rätt till LIVSKVALITET, inte bara en existens. Ingen skulle vara fånge i sitt hem, men få komma ut på utflykter, daglig verksamhet eller en fika på stan.

I många U-länder skäms man över de handikappade. Man stänger in dem i ett rum och ger dem mat, men de får inte gå ut eftersom det skulle vara en skam för familjen. Är det dit vi är på väg nu? Ska vi anpassa oss till de kulturer som många av migranterna kommer ifrån? Ska vi gå från I-land till U-land? Utan LSS blir det just så för många av oss: Instängda - kommer inte ut.

Förr i tiden fanns det hemmafruar och gedigna kärnfamiljer, t o m storfamiljer, som höll ihop och tog hand om varandra. Jag minns en familj med en utvecklingsstörd dotter som tog hand om henne tills de dog, i stort sett. Vet inte vad som hände sedan, var så liten då. Minns bara den stora omsorg de visade denna, alltid glada, flicka.

Men idag ska ju de mest handikappade vara "självständiga". De ska bo på ett gruppboende eller egen lägenhet med hjälp av en personlig assistent och en godeman. Övriga i familjen kan leva sitt liv som de vill och inte ta på sig särskilt mycket ansvar för den funktionshindrade. Svenskarna har vant sig vid att leva individualistiskt och att samhället tar hand om allt och alla. Man behöver bara betala skatt. Hur ska vi nu hux flux kunna ändra denna livsstil och dra klockan bakåt till 1950 och hemmafruarnas era?

Vi hade alltså ett VÄLFÄRDSSYSTEM som möjliggjorde denna individualistiska livsstil.
När LSS tas bort så befinner sig de funktionshindrade i fritt fall eftersom det antagligen inte finns någon där som kan ta hand om dem. (Hemtjänsten är starkt nedskuren och de tar inte ut folk på vift)

Jag har munhuggits med människor som menar att en obegränsad invandring går att kombinera med fortsatt välfärd av det slag vi haft de senaste 20 åren. Det bästa exemplet på denna högtstående välfärd var LSS. Väljer att skriva VAR eftersom LSS länge har monterats ned bit för bit, men dödsstöten kom nyligen då vår kära finansminister förklarade hur man tänkte finansiera den extrema asylinvandringen. Att ta lån nämndes sekundärt, men primärt skulle man:

SKÄRA I SJUKFÖRSÄKRINGEN OCH I ASSISTANSERSÄTTNINGEN!!!

Jag förväntade mig stora svallvågor av protester i alla typer av medier eftersom det hon sa på ren svenska var:

VI SKA AVVECKLA VÄLFÄRDEN FÖR DE ALLRA SJUKASTE I LANDET, SÅ ATT VI KAN GE PENGARNA TILL MÄNNISKOR FRÅN ANDRA LÄNDER, SOM KOMMIT HIT FÖR ATT FÅ ETT BÄTTRE LIV!

(Det kommer både flyktingar från krig och ekonomiska flyktingar, även om man vill förneka den senare delen.)

Alltså hade jag rätt! Den obegränsade invandringen går inte att kombinera med hög välfärd - så nu faller LSS! Hur fort det kommer att gå vet jag inte, men gissar att ingenting blir kvar.
Jo, en sak till: Personlig assistens är en del av LSS. De övriga två delarna: ledsagare och kontaktperson ingår givetvis i besparingarna.

Min LSS ska omprövas om två veckor. Då kommer man eventuellt att dra in min kontaktperson. De tycker att jag är besvärande intelligent/svår att matcha. Min boendestödjare tycker att jag är trevlig. Men hon har både utbildning och livserfarenhet så det är väl därför. Vi har blivit goda vänner. Men tiden med henne räcker inte till utflykter. Hon har inte heller rätt att köra ut mig i sin bil. Men jag MÅSTE få komma ut ibland, annars blir jag galen. Har haft 3 timmar i veckan till utflykter med tidigare kontaktperson. Nu har jag varit utan KP några månader och depressionen fördjupas hela tiden. Just nu har jag panikångest. Har sökt kontakt med "min" psykiatriker. Fick till sist en telefontid, men hon ringde inte! Försökt igen, men kommer ingenstans. Om de fått in 1000 traumatiserade migranter så förstår jag att jag kanske får vänta några år i kön.

Nå, om man tar bort rätten till kontaktperson så får jag väl överklaga till förvaltningsrätten och ifall de ger kommunen rätt så blir jag ett pilotfall, som övriga kommuner kan kopiera, d v s då kan man ta bort LSS ifrån människor med högfungerande autism och Aspergers syndrom.

De hade tänkt göra det en dag i alla fall, eftersom det är så många som fått denna diagnos under senare år att kalaset blir för dyrt för kommunerna. De har väl mest väntat på rätt tillfälle och det är NU, nu faller de mest hjälplösa bort ur LSS och får klara sig bäst de kan, eller inte. Ingen kan ju anklaga regeringen om tusen handikappade tar sina liv eller ens om 1000 personer med andningsproblem kvävs, då övervakning saknas. Regeringen har ju klart uttalat att man ska spara in på de sjuka för att bekosta invandringen. MAN STÄLLER NU GRUPP MOT GRUPP! Nej, det är inte jag som gör det eller ens SD, det är regeringsbeslut.

Kommunerna kan lägga ned betydligt mycket mer pengar på rättegångskostnader än vad en sjukpensionär kan. De har också särskilda företag till sin tjänst som hjälper dem juridiskt att motivera indragen LSS. En privatperson kan svårligen vinna en fight mot staten.

I massmedia har visats: En blind som förlorade den ledsagare som möjliggjorde hennes arbete på Sveriges Radio. Nu väntar bara arbetslöshet och ett tomt liv med hemtjänst lite av och till + matlåda. Nej, hon får ingen blindhund. De kostar stora pengar att träna upp.

SVT visade en förlamad kvinna i rullstol, som också var blind. Hon skulle förlora sin assistans. Denna kvinna var svart, eventuellt invandrare eller adopterad? Min poäng är denna: När välfärden faller så drabbas både etniska svenskar och invandrare, som har haft LSS. En begränsad invandring hade gynnat både svenskar och invandrare som varit här i många år och har integrerats. De senare är lika förfärade över skeendet som jag är.

SOSSARNA HAR SVIKIT ALLA SINA VALLÖFTEN!

Man skulle ta bort den yttre gränsen för sjukskrivning men FK arbetar på som tidigare och kastar ut svårt cancersjuka ur sjukförsäkringen. Och så ska man skära ned ännu mer i sjukförsäkringen??? Ursäkta, men vilka blir kvar då? De som har en vecka kvar att leva? Nu gäller visst att de som har mer än tre månader kvar ska ut och söka heltidsjobb. Och hur trött blir man av cellgiftsbehandlingar och strålning?
Passar det ihop med att köra buss, flygplan eller att arbeta hårt som sjuksköterska? Nähä? Ett lättare jobb? Aha! Att vara politiker! Då krävs bara att man likt en papegoja kan rabbla upp korrekta svar, som partiledningen har snickrat ihop till 25 % och EU till 75 %. Man behöver inte GÖRA någonting rent konkret. Anarkin tar hand om sig själv.

Det mesta löser sig ju med tiden.
Vissa invandrare fryser ihjäl på gatorna, eftersom tälten väntar på bygglov något år.
En del kanske svälter ihjäl, för att budgeten kraschat. I förorterna, som inte har tid med polisinsatser numera, kommer gängen att skjuta ihjäl varandra. Det finns ju inga poliser i glesbygden, bara asylboenden, om det går för våldsamt till där så tar medborgargarden hand om saken - och skipar rättvisa på sitt sätt. Det blir som i vilda västern, spännande!

Migrationsverket kan ju inte ta emot varenda flykting och hjälpa dem med varma kläder eller att fylla i en massa papper - på svenska. Men det gör ingenting, för denna uppgift tar sig den lokale ICA-handlaren an, och övrig lokalbefolkning - helt gratis.

De har inte fått folkomrösta i denna viktiga fråga eftersom den är alldeles för komplex och mångfacetterad för vanligt folk, men det är ju alldeles självklart att de ska jobba gratis för Migrationsverket ändå, eftersom vi alla har mycket att leva upp till som medborgare i en HUMANITÄR STORMAKT.

DEN HUMANITÄRA STORMAKTEN överlåter nu vården av de handikappade till eventuell familj, barn, föräldrar, kusiner, grannar - eller varför inte till den snälla lokala ICA-handlaren? Vem vet. Kraven på det svenska folket växer lavinartat och Ansvaret tynger allt mer ned axlarna på många, men mest av allt på Löfven förstås. Det är ju slutligen vår käre statsminister som ser till att:

TA FULLT ANSVAR FÖR SVERIGE! ANSVAR, ANSVAR, ANSVAR!

Fast det ser nästan ut som om det i hög grad är folket som tar ansvar för Löfven och de beslut  han har fattat, i strid mot deras vilja. (Majoriteten vill minska invandringen)

Det är dags nu, svenska folk, att göra massiva insatser för landets sjuka! Vi behöver er! Vi faller nu!

http://www.intressegruppen.info/nyhet/assistansersaettningen-vs-flyktingmottagandet/

http://thomasjuneborg.blogspot.se/2014/02/900-personer-forlorade-den-kommunala.html

SVERIGES REGERING 2015: