Translate

söndag 7 augusti 2016

Allt sjukare - på GENERIKA!

GENERIKABLUFFEN - BESPARINGAR TILL DÖDS


Det tog en del år för mig som multisjuk att inse att de mediciner jag överlevt på en efter en ersattes av kopior. Ibland fattade jag, ifall namnet var annorlunda, men allt oftare blev namnen identiska och namnet på tillverkaren bara en liten, liten text någonstans.

Jag måste höja och sänka immunförsvaret samtidigt för att överleva, men förhoppningsvis olika delar av detsamma. Tyvärr fick jag en gång Herpes och måste då höja immunförsvaret genom virusmedicin, innan jag tog mitt cellgift Methotrexate eller TNF-sprutor mot svår Ledgångsreumatism - som sänker immunförsvaret. Det gick hyfsat, även om kampen alltid pågår.

Jag använde både en stark virusmedicin, Valtrex, och en svagare Aciklovir. En dag fick jag inte min Valtrex utan i stället Valaciklovir. Personal påstod att den var likvärdig med Valtrex??? Ok, jag fick ju testa. Och Herpes blommade upp så mycket att jag såg ut som en babian i stjärten. Inte ens min gynekolog hade en aning om varför hela underlivet var blodrött och sved.



Jag blev tvungen att meditera (rekommenderas!) och då sa den inre rösten att jag hade ätit generika senaste tiden, verkningslös sådan. Jag uppmanades att beställa originalet Valtrex. Det gjorde jag och effekten kom snabbt. Efter några dagar såg jag normal ut nedtill. Men jag var chockad över att man hade prackat på mig en värdelös kopia och påstått att den var lika bra som Valtrex!

En vår gick jag in i en svår husaffär och min ångestnivå blev för hög, så jag bad om Seroxat. Den brukade ge effekt på Mig efter fyra dagar - är så känslig. Viktuppgången struntade jag i. Tänkte bara äta medicinen 2-3 månader. Jag hämtade ut min Seroxat, tillverkad av Orion. Kände inte igen förpackningen men åt pillren i god tro. Biverkningarna kom snabbt. Blåstes upp som en blåval, mådde illa, samlade vatten och allt var skit. Ångestlindring då? Nej, den kom aldrig. Så jag la av efter några veckor. Memorerade namnet Orion. Jag förstod att det skulle komma igen. Jo, företaget har blivit en gigant, förmodligen för att de är så billiga och spottar ur sig nya kopior hela tiden.

En dag försvann Losec. Jag behövde den för att magen skulle klara av Brufén, som tär på magen.
Jag föll och bröt revbenen, så jag behövde få ta Brufén! Men den kopia jag hade fått: Omecat gav effekt 0! Jag gick sakteliga mot magsår och måste avstå från Brufén eller betala ur egen ficka. Jag köpte en mindre förpackning Losec, original, för att överleva. Genast försvann smärtorna i magen (efter tre dagar). Kalaset gick på 500 kr. så jag kan inte fortsätta festen. En burk som kallas Omeprazol (verksam substans) hade bättre effetkt, men om den hade funkat i skarpt läge - lavinartad smärta vid brutna revben - det vet jag inte.

Så en dag skulle jag hämta ut mitt Methotrexate från Teva. Jag visste inte att jag länge hade ätit en kopia, men den hade haft effekt. Den burk jag nu fick var från ORION! Jag blev livrädd! Flera Orion-preparat hade visat sig vara verkningslösa, men NU HANDLADE DET OM :

LIVSUPPEHÅLLANDE MEDICIN - CELLGIFT!

Samhället kan väl inte leka med människors liv?? Eller kan de? Jag glömmer ju inte Utförsäkringen, som tog livet av en del sjuka människor. Att vi är värdelösa har jag förstås fattat.

Efter två veckor med Orion började knäna svullna upp och värka. Men vaddå? Jag har ju aldrig reumatisk värk utom när jag satt ut medicinerna p g a operation. Efter tre veckor väcktes jag av värk i axlarna. ??? Ikväll sitter jag här och skriver med så svår värk i axlarna att det knappt går att skriva, men jag behöver ju avfokusera från smärtan. (Har aldrig haft skov medan jag stått på stark medicin)

Jag behöver inga fler Orion-tester. Företaget är uppebarligen skit och nu börjar letandet efter en annan Methotrexat-tillverkare. På Fass såg jag att Teva bara hade Methotrexate i form av en injektionslösning och tabletterna var visst borta? Det fanns något alternativ, men är osäker på om det jag hittade på Fass är likvärdigt. Alternativet kan ju vara lika dåligt - och då är det kört för mig!

Vetenskapen hade just kommit fram till att reumatiker inte behöver sätta ut sin medicin vid ledoperation, mer än en vecka. Jag skulle aldrig mer få skov!!!! Efter 41 år med 20 skov - lite vila? Men nej, då rycktes denna matta bort under fötterna på mig.

Är vi verkligen där: Svårt sjuka människor måste bli ännu sjukare och kanske dö, för att det blir billigare för staten med alla dessa kopior? Om vi dör så är ju också detta en vinst.

Googlade för att förvissa mig om att jag inte bara inbillat mig allt detta. Jag fann att jag känt rätt: många av generikaföretagen är i kvacksalveribranchen. De följer inte tillverkningsprocessen enl. originalmodell, men slänger in den verksamma substansen på något sätt. HUR man tillverkar en medicin spelar roll! Det är livsavgörande. Två BRA länkar:

http://newsvoice.se/2015/01/28/en-lakemedelsskandal-utan-motstycke-som-stormedierna-inte-kommer-att-rapportera-om/

http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=10413

Så, stormedierna kommer aldrig att skriva om detta? Nej, det verkar ju så.

Staten ska gå lika tyst tillväga som vid Utförsäkringen. Finns det någon statistik på 1. De som tog livet av sig. 2. De som reagerade med trauma, stroke, cancer etc.? 3. De som dog i förtid av den sjukdom som gjort dem till sjukpensionärer? Nej! Men jag såg vissa katastrofer med egna ögon.

Lägg så till de allt mer dödliga vårdköerna, både för cancerpatienter och andra grupper och:

Systemkollapsen är i full gång. De som är rika och friska kan inte se till någon systemkollaps. Nej, är man frisk eller rik och kan köpa originalmediciner själv samt har privat sjukförsäkring, så kan man ju glida ovanpå ytan ett tag till, medan de fattiga slukas av de stora djupen.