Translate

onsdag 27 april 2016

VILKA ska få del av den krympande sjukvården??

Jag skrev nyss om en underbar människa och hennes sorg då hennes make gått bort i en totalt oupptäckt och obehandlad cancer i gallan. Han var SVENSK och hade säkert arbetat större delen av sitt liv och BETALAT SKATT!


Det fina (inte vräkiga) huset och annat vittnar om ett strävsamt par som bräda för bräda har byggt upp sitt liv utan några bidrag (ev. studielån?) Allting andas frid, omsorg och värme. Änkan är den bästa frissa jag haft - och HON BETALAR SKATT! Jo, det finns billighetsklipp på stan, rätt många, och om man inte är korkad så fattar man att det mesta av pengarna de får in är svarta.

Jag lät några araber klippa mig och göra slingor i olika färger, superbilligt, men sedan fick jag dåligt samvete för att jag insåg att det mesta var svart. Ägaren ville helst inte lämna något kvitto.

VARFÖR BETALAR VI SKATT?? Jo, i tron att vi ska få sjukvård, skola, äldrevård o s v. Om vi alla slutar med det så går välfärden snabbt omkull. Vi betalade väl inte så hög skatt för att miljontals afrikaner skulle få bidrag i mängd och gratis sjukvård? Handlar detta om hudfärg? Nej, för mig handlar det om RÄTTVISA.

Vi var så att säga försäkrade genom staten, i stället för genom privata försäkringar. Fallet började för länge sedan men alla vi som då redan var födde med eller tidigt fått en sjukdom eller avvikelse nekades privata försäkringar! Så trots att jag såg in i framtiden så kunde jag inte försäkra mig eller mitt barn. Jag insåg att pengarna inte skulle räcka till GOD SJUKVÅRD ÅT ALLA. Nedskärningarna på vården började för minst 20 år sedan och sedan har det bara gått utför och nu är vi i ett:

MYCKET ALLVARLIGT LÄGE FÖR SVENSK SJUKVÅRD. VÅRDEN RÄCKER INTE TILL!

I denna situation yttrar sig Jimmy Åkesson i Aktuellt och hävdar att ENBART SVENSKA MEDBORGARE BORDE FÅ TILLGÅNG TILL FULL SJUKVÅRD. Övriga sådan sjukvård som inte kan anstå, d v s döende människor. Självklart reagerar då alla "goda" med: "Men ååhhh, så orättvist! Alla människor har samma värde. Alla (på jorden yta och under) har rätt till SVENSK sjukvård GRATIS! De som inte tycker det är nazister!

Mina pengar ska räcka till mig, min son vid behov och i min lägenhet har jag enbart haft EN hemlös åt gången. Etnicitet är inte så noga bara personen är känd av mig. Så, nej jag är inte nazist!
Men JAG ÄR ARG! Därför att man ska framställa det som om SD skiter i alla som inte är vita eller har bott här i 100000000 år. Det var ju inte det Jimmie sa! Han talade om vissa privilegier som ska sammanhänga med medborgarskap. Han pressades då hårt på hur övriga personer som råkar vara i landet ska överleva cancer?!!!! Svaret hade han redan gett: Det är upp till läkaren att bedöma hur akut något är.

MEN TÄNK OM NÅGRA ERITREANER DÖR I CANCER??!!! Min respons till denna känslomättade mening är: MEN TÄNK OM TUSENTALS SVENSKA MEDBORGARE DÖR I CANCER??!! Har svenskarna då inget värde kvar? Inte större rättigheter till vård än den som nyss passerade gränsen?

Vet ni då ingenting, ni antirasister? Vet ni inte att sjukvården är så undermålig att den snart kommer att ligga på samma plats som skolan? Vi som är sjuka vet! Vi vet att det bara är smulor kvar!

Fina människor, vänner och bekanta dör runt omkring mig ständigt - för att de inte har fått den sjukvård de behövde. Och ändå hade de betalat in till statskassan och litade blint på Moder Svea.

Det finns gott om skattebetalare som står i cancerköer, trots att de vet: Jag kommer att dö innan jag kommer fram. Den sista jag känner till var alltså en nypensionerad, hårt arbetande man som blev utskälld av en afghan för att han understod sig att komma till akuten i dödsstadiet trots att han betalat skatt större delen av livet för att kunna få sjukvård när han blev äldre och sjuk. HAN HADE BETALAT FÖR DENNA SJUKVÅRD VIA SKATTEN!

VAKNA! PENGARNA RÄCKER INTE TILL ALLA! Vi måste välja. Och då valde SD dem som blivit medborgare. Tufft val. Det klart att det bästa vore om alla svårt sjuka får avancerad vård, men då blir också detta en stark Pullfaktor som drar hit miljontals människor och då är det kanske plötsligt DU som står i en evig cancerkö i vetskap om att dina barn snart blir föräldralösa. Här är en länk kring Linas kamp mot cancerkön, som dödade henne:

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lina-baldenas-ar-dod

"Vi har varit naiva!" Ja, bra självinsikt, men den gäller inte oss alla. Vissa av oss, vi som ÄR sjuka, är inte naiva. Vi lever i en bister verklighet där vi vet att stafettläkare o liknande är oerhört okunniga och det mesta upptäcks numer vid obduktionen - lite väl sent. Vårdcentralerna anser sig inte ha råd med magnetröntgen eller annat kostsamt förrän det många ggr är för sent.

Jag går på lina över nedskärningarnas ravin. Mitt cellgift kommer framöver att utgöras av EN KOPIA! Min erfarenhet är gediget negativ. Kopiorna kommer på sin höjd upp i 50 % prestanda.
Jag läste att min TNF-spruta mot reumatism ska vi gamlingar (fick den år 2000) få behålla, av nåd!

Jag fick en proteshand strax före min pensionering, sedan hade det varit för sent. Det finns något som heter prioriteringskonferenser. Googla på det! Det är inte vem som helst som får vad som helst.
Östergötland har gjort sig mest känd för sina inhumana, grymma prioriteringar. De görs redan, detta är inget nytt! Mina TNF-sprutor blev förbjudna i Östergötland, har inte kollat läget idag. Många har m a o inte råd med ny, effektiv medicin, trots att den finns.

Vården i många andra länder är bättre än här. Sverige är inte jordens paradis, tvärtom är vi på väg mot U-landsnivå. Vissa ekonomiska migranter skulle kanske fått bättre vård där hemma? Eller i närliggande land. Vår kassa ebbar ut och successivt brakar allt för alla (utom eliten).
Både vita och svarta står i oändliga köer, vi dör alla tillsammans i allt högre grad (utom de som har privata försäkringar).

Någon antirasist stod nyss på ett torg i Stockholm och pekade på de fina husen runt sig: "Systemkollaps, VA?, var är den? Det är bara alarmism och lögn!"

Han borde gått till akuten i stället eller forskat i hur pensionärer och svårt sjuka har det, hur det funkar i en klass med övervägande invandrarbarn - vår framtid. Eller så kunde han åkt till Malta, skaffat sig en matförgiftning och gått till akuten. Han skulle då bli chockad över att komma in efter 5-10 minuter. Om han hade fått tandvärk kunde han gått till akuten och få tanden lagad GRATIS OMEDELBART.

Nej, jag är inte hemmablind. Har rest till andra folk och bekantat mig med dem. Detta ger perspektiv på svenskheten. Jo, vi är inne i en systemkollaps, men den är så tyst som svenskarna oftast är. Diskreta och bleka tynar människor bort i vårdköer av olika slag eller ovårdade i sitt hem. Inte orkar de sjuka eller gamla ta sig ut till demonstrationstågen och förstöra resten av hörseln när AFA tutar i sina mistlurar eller visselpipor för att skrämma bort dem som inser att vårt land begår självmord genom att erbjuda sjukvård utan krav på motprestationer (skatt).