Translate

onsdag 5 oktober 2016

METOTAB CELLGIFT OK!

Som jag tidigare nämnt så måste vi svårt sjuka numera utsättas för allt fler utbyten av livsuppehållande mediciner. Viss överlever förstås inte dessa besparingsexperiment.

Den jag hade länge, Teva Methotrexate, fungerade bra. Ett äldre generikaföretag var tillverkare. I början kanske det fanns fler seriösa sådana.

Sedan tvingats jag gå över till Orion Methotrexate  (Ett företag med dåligt rykte) och värken lät inte vänta på sig. Jag åkte hiss ned i helvetet. Det var som om jag inte hade någon reumatikermedicin alls.

Jag gav upp efter en månad och visst protesterade man på apoteket och visst fick jag betala lite extra eftersom jag var olydig. I lydighet borde jag samarbeta med staten i dess spariver. Men jag köpte METOTAB, Meda, idag Mylan.

Det har gått några veckor nu och det som har hänt att jag fick börja om från början med initiala, jobbiga biverkningar. Men dessa brukar gå över. Det blixtrade i huvudet i två veckor trots att jag aldrig annars har huvudvärk. Sedan blev det helt stopp på aptit och ätande. Jag är inte helt ovan vid detta tillstånd beroende på sjukdomar/mediciner, så jag beställde snabbt in näringsdrycker från sjukhuset. Har tillstånd. Tur att denna förmån finns kvar! Så nu kunde jag dricka mina 1000 kcal/dag och hålla hunger och näringsbrist borta.

Efter ett par veckor började det bli allt mer möjligt att äta faktiskt. Har sällan lust till det eftersom jag inte rör mig. Men faktum var att det tysta, vaga illamåendet backade så att jag kunde välja på att äta en måltid eller dricka en. Kul! Nu kan man bli lite social ibland på cafe/restaurang. Att inte alls kunna äta är ju i vissa sammanhang handikappande.

Jag antar att fler reumatiker än jag kommer att få det svårt framöver och hur vi reagerar är ju olika, men vissa mediciner är faktiskt inte alls effektiva och innehåller rätt så farliga ämnen. Det är på allvar!
Myten om samma verksamma ingrediens är bara en myt!

JAG REKOMMENDERAR ALLTSÅ METOTAB TILL ANDRA PERSONER MED REUMATOID ARTRIT!!!