Translate

måndag 23 september 2013

Kan verkligen Sverige rädda Syrien?

Det stod ett gäng syrier på torget med skyltar: "STOPPA KRIGET I SYRIEN!!"

Jag försökte tänka till, men nej, jag kom inte på hur min stad eller Sverige skulle kunna åtgärda de extremt komplexa problem som Syrien har.



Syrien är inte ett krig som andra krig. Det har ju faktiskt potentialen att utlösa ett tredje världskrig p g a de stormakter som står bakom Syrien och de stormakter som står bakom Israel men dessutom är de faktorer som ligger bakom kriget mycket komplexa och jag kan inte greppa alla, men tänkte nämna några:

  • Klimatförändringarna. Ökade temperaturer, ökad torka, ökad missväxt, ökad social misär, ej fungerande lantbruk då brunnar har torkat ut och grundvattennivåerna är för låga. Detta kan ev. vara grundorsaken till att revolten i Syrien startade och de som nu flyr kan vara en del av de enorma folkvandringar som en allt varmare värld kommer att leda till. Frågan återigen är: Kan Sverige rädda världen? Människor svälter ihjäl på många ställen i världen, men kan vi ta in dem hit? Vi kommer själva att få enorma problem med översvämningar.
  • http://www.etc.se/analys/svar-torka-bakom-revolten-i-syrien
Uddevalla kommun, som saknar bostäder till de nyanlända syrierna, bestämde sig för att skicka 35 personer till översvämningarnas Kramfors. Ok ... ja, då behöver de i alla fall inte lida brist på vatten - alltid något.

 
 
Men det känns ändå som om Sverige har tagit sig vatten över huvudet!
 
Det finns forskare som tror att hjärnan påverkas av för mycket hetta och att detta leder till att aggression och våld tilltar i styrka. Verkligheten styrker dessa hypoteser. När har t ex Sverige raskravaller om inte när det blivit vår eller sommar? (Ni minns Hjulsta m fl?)
 
Jag såg en film en gång som hette "År 2050", som byggde på slutsatser av den klimatutveckling vi just nu har. I denna film torkar Afrika ut (Nilen är på god väg redan/kravaller i Egypten) och afrikanerna flyr till Sydafrika eller till Europa. Det upprättas murar mot Europa, som vägrar ta emot afrikanerna eftersom de själva har enorma problem och alla kan inte överleva. Europa väljer att försöka rädda sina egna länder. Själviskt eller normalt? Människorna tynar bort i tältlägren vid gränsen, där de får lite soppa varje dag. Ett fåtal starka, friska och intelligenta afrikaner slussas in i Afrika för att arbeta som slavar.
 
Vad är rätt och vad är fel rent etiskt i situationer som ovanstående? Är det själviskt att vilja rädda sitt eget liv? Detta frågade sig en bekant som överlevde Estonia, medan hennes fem vänner drunknade. Jag vet inte om hon någonsin kom över sina självförebråelser över att ha räddat sitt eget liv. Om en räddningsflotte rymmer 20 personer och ytterligare 20 vill ta sig i den - ska man då förhindra detta eller låta alla 40 dö?
 
  • En annan faktor är kriget i Irak och alla de miljoner som flydde till Syrien, samt från Palestina. Ett överbefolkat Syrien fick det mesta att kollapsa under trycket. Skulle inte detta också kunna hända med lilla Sverige? Om ALLA syrier kom hit så blir det 22,5 miljoner. Lite väl många va?
  • Det jag inte förstår är varför regeringen vill importera ett inbördeskrig mellan ett otal stridande parter och varför man tror att allt skulle bli frid och fröjd när dessa kommer hit? Eller - nähä, det är bara de "snälla och oskyldiga" som kommer hit? Är "Oppositionen" de snälla? Vilka av dessa är tillräckligt snälla för att få stanna här?
  • Abu Nidal Organization (ANO)
  • al-Fatah Uprising
  • al-Quds Brigades
  • al-Sadr Brigades
  • al-Saiqa
  • al-Zulfikar
  • Arab Communist Organization (ACO)
  • Arab Revolutionary Brigades
  • Battalion of the Martyr Abdullah Azzam
  • Islamic Action Organization
  • Islamic Movement for Change
  • Jund al-Sham
  • Palestinian Islamic Jihad (PIJ)
  • Palestinian Popular Struggle Front (PSF)
  • Popular Front for the Liberation of Palestine -- General Command (PFLP-GC)
  • Syrian Social Nationalist Party

  •  Oavsett hur kaosartat och helvetiskt det har blivit i ännu ett muslimskt land så kan jag inte förstå hur Sverige kan ställa allt till rätta genom att osorterat ta in mängder av muslimer, varav ett okänt antal tycker att detta med att kriga för Allah är det enda rätta, oavsett var man befinner sig - i Syrien eller Sverige. Utan krav på ID-handlingar - hur kan vi då stoppa terrorister att komma hit?
     
    Sverige, som är världens mest ateistiska stat, har inte behandlat sina kristna särskilt bra på länge, men genom massinvandring av muslimer bäddar man för ett utplånande av kristendomen i Sverige, på längre sikt. Det finns inget land, dominerat av islam, som inte nästan utraderat de kristna kyrkorna, som nu i Pakistan. Det händer när islam fått tillräckligt omfattande utbredning och denna omfattning tycker nu regeringen ska vara obegränsad?!?!
     
     
    Inför kyrkovalet försäkrade en av motståndarna till SD att "VI vill stå i en dialogsituation med alla religioner." Ok. Jag har under livets gång fördjupat mig i olika typer av kristen tro, New Age, hinduism och buddism. Det har varit en berikande resa där jag har tagit till mig det bästa ur många religioner. Har mediterat med buddister, hinduer m fl och tror att det finns många stigar till Gud. MEN jag hoppade över islam - därför att denna religion gjorde så dålig reklam för sig genom islamistiska terrordåd. (Jo, de flesta muslimer är fredliga, men vad gör vi med resten?)
     
    Detta ÄR vad Koranen säger och den som är bokstavstroende (t ex IS)kan ev. komma att handla därefter:
     
    Sura 9:14 Kämpa mot dem (judarna och de kristna)! Gud skall straffa dem GENOM ERA HÄNDER och förödmjuka dem och hjälpa er till seger över dem.
     
    Sura 9:29 Kämpa mot dem som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad skrift (eller "Boken", alltså helt klart syftande på judar och kristna)... och inte iakttar den sanna religionens bud - [kämpa mot dem] TILL DESS DE ERKÄNNER SIG BESEGRADE och frivilligt betalar skyddsskatten.

    Jesus sa: "Den som tar till svärd skall med svärd förgås."