Translate

fredag 1 november 2013

Är man Rasist om man är Realist?


Den 26:e augusti 2013 förändrades både jag och min blogg.

Det var då jag skrev om hijab-drevet, drevet mot svenska rasister som skulle ha misshandlat en muslimsk kvinna. Nej, man sa inte rakt ut vilka förövarna var, men indirekt - genom att ledande politiker tog på sig hijab: "Vi manifesterar att vi står på muslimernas sida mot de förtryckande svenska rasisterna! " Men det fanns inga svenska förövare, möjligtvis hedersrelaterat våld.

Man kan väl säga att denna och en rad andra massmediala drev och extrema politiska beslut ledde till en "omvändelse". Tidigare hade jag varit en vänsternisse och antirasist av stora mått. Jag hade gjort allt för att visa, i konkret handling, min sympati med en hel del flyktingar, jag hade vägrat lyssna till fattiga vänner som kunde berätta om förmåner invandrare hade, som vi fattiga svenskar inte hade. Jag hade filtrerat all information, för att inte förlora tron på den villkorslösa kärleken till alla människor på jorden. Media fick mig att se allting från just deras perspektiv.

Jag ville vara en god kristen, så jag förlät alla former av övergrepp från invandrargäng: våld, hot, vandaliseringar, stölder och t o m mordförsök på en familjemedlem.  Mordförsöket var ju svårast. Det krävde att jag ofta gick till ett café med somalier för att över huvud taget kunna se dem som människor. Och det gjorde jag, för de kvinnor jag mötte var mycket kärleksfulla, men deras män såg jag aldrig röken av, tyvärr. Nå, jag var på väg att helas, trodde jag ...

men det var DÅ, när jag arbetade så hårt med att förlåta allt våld från invandrare mot min familj - det var DÅ regeringens stora pekfinger riktades mot Mig:

- ERKÄNN - DU ÄR RASIST! Du skriker elaka ord, trampar på de svarta, misshandlar och rånar de stackars flyktingar som har kommit hit ur den stora nöden. ????????????????????????????

Den svarta mannen som blev sparkad på - svenskarnas fel! (Nej, kurdernas)

Bränderna i Hjulsta och en mängd förorter - svenskarnas fel! (Förenklad analys?)

Man behöver inte vara statsvetare eller ekonom för att fatta att en obegränsad invandring, delvis från u-länder med hög analfabetism, belastar ett lands ekonomi enormt hårt. Och efter ett tag leder det till kollaps av skola, sjukvård, äldrevård, omsorg och bidragssystem.

Någon som vet mer än jag: Assar Lindbeck:

https://www.youtube.com/watch?v=TOZVXQ2ojBA

Efter 5 minuter kommer han in på de stora problem vi har idag med att hantera den massinvandring som redan har skett och om den fortsätter i ännu högre grad blir det en extrem utmaning att kunna erbjuda dem som kommer hit någonting alls mer än tak över huvudet och lite mat.

"28,8 % av afrikanerna är arbetslösa. 60 % av de som behöver socialbidrag är invandrare.

Svensk arbetsmarknad är inte särskilt väl anpassad till den typ av invandring som vi har idag med lågutbildade från utomeuropeiska länder. "



Nedskärningarna inom den sociala sektor jag som sjuk är i behov av står som spön i backen. Jag tycks befinns mig i ett slags ekonomiskt jordskred. Går oavbrutet back då avgifter inom sjukvård och omsorg höjs. Allt oftare måste jag betala själv för mina originalmediciner då deras kopior visat sig vara helt verkningslösa. Hotfulla moln tornar hela tiden upp sig - det mesta ska sparas bort. Mitt gratis-LSS kostar nu flera hundra i månaden och en dag blir den kanske indragen?

Det är uppenbart att i första hand är det just sjuka eller gamla som får bekosta de snabbt växande kostnaderna för en orimligt hög invandring. Jag är alltså inte emot invandring! Men den måste vara reglerad/kontrollerad/terroristfiltrerad. Den måste stå i proportion till antal lägenheter och jobb och kommunernas ekonomi. Bidragskakan ska räcka till allt fler.

Min mamma fick varsel innan något omvälvande skulle ske. Jag ärvde den gåvan och jag lärde mig respektera den efter det att jag hade struntat i varslet ang. min fars död och en allvarlig trafikolycka, som jag kunde ha undvikit. Tack vare Gåvan kunde jag i god tid ta ett värdigt avsked av min mor.

En kväll då jag tittade på nyheter om Syrienkriget fick jag ett varsel, blev illamående och ångestfylld, samtidigt som en tydlig röst sa: "Snart är de här!"

Jag tillät mig att tvivla. Jag hade genomlidit hela den arabiska "våren", varför skulle detta vara annorlunda?

Några dagar senare meddelade media att ALLA syrier som kunde ta sig hit skulle få PUT!''

(Uppdatering: Det är svårt som synsk att tolka sådant man ibland får uppleva. Idag, jan. 2015 förstår jag min mediala upplevelse på ett bättre sätt: "Dom" kan tolkas som IS. I just Syrien uppstod detta monster och hot mot Sverige, Europa, världen. Att ha fri passage mellan Sverige och Syrien, att kunna passera gränserna utan ID-handlingar är en inbjudan till importerad islamistisk terrorism.)

Det svindlade till i huvudet på mig och frågorna stod i kö: "Men, vi har ju inga bostäder? Få jobb. Vi kan ju inte ha råd med svindyra asylboenden i mängd när vi inte har råd med äldreboenden? Sverige brinner ju redan och det är lågskaligt krig i Biskopsgården. Ska vi ÖKA problemen i stället för att LÖSA dem vi redan har? Vi har enorma problem att ta tag i. Vi behöver satsa rejält för att förorterna ska sluta brinna!

Jag har talat med invandrare som säger samma sak som den här killen:

 
 

Som vi vet befinner sig EU i kris och vad jag kan se utgör inte Sverige något undantag. Alltså uppstår ett etiskt dilemma som är mycket svårlöst. Att grupp ställs mot grupp är ofrånkomligt. De som först tar smällen är funktionshindrade och gamla, sedan låginkomsttagare som måste finna sig i extremt höjda hyror för att bostadsbolagen ska ha råd att bygga till alla nyanlända. (Detta säger det kommunala bostadsbolaget här). Sjukvårdsbristen drabbar alla som inte haft råd med en privat sjukvårdsförsäkring. En rimlig skolsituation kan uppnås bara av dem som har råd att bo i ett "fint" område.

De som längst kan hålla sig undan kännbara konsekvenser av våra öppna gränser är de rika, där man ofta kan räkna in de politiker som fattar besluten - de beslut som drabbar de fattiga. Svenskar som inte ser några som helst problem med att leva med vissa invandrargrupper är alltid de som inte bor med dem. Jag skrev "vissa". Det finns även integrationsinställda, bra invandrare.

Det jag saknar mest i det som nu sker är möjligheten till demokratiskt medinflytande. Det är en glädje att ge, så länge man har något att ge och ser behoven tydligt, typ skänka pengar till Filippinerna.

Det blir svårare när beslut med långtgående konsekvenser fattas över huvudet på folk. Många jag talat med skulle önskat TUT för syrierna, så att vi kan avvisa dem som begår svåra brott och behålla de hederliga. Alla jag talat med vill minska invandringen och ge något mer lokalt bistånd, men ingen vågar säga det högt eftersom man då blir rasist-stämplad.

Jag anser demokratin vara hotad när man inte kan tala om uppenbara samhällsproblem därför att debatten, i den mån den finns, tenderar att bli svart-vit. Sverige dömer ut Norge och många andra länder. Bara vi är goda. De andra är onda. Borderline. Tragiskt att vi har hamnat i en sådan låsning.

Nu och fram till valet förväntar jag mig fortsatt, intensifierad hjärntvätt i syfte att få hela befolkningen att ha ungefär samma åsikter. De två traditionella blocken slåss inte längre mot varandra utan mot SD. Man kommer att göra allt för att bekämpa "nazismen", medan islamisterna i Malmö förföljer judarna där och tvingar dem i landsflykt.

Man visar negativa attityder mot aktiva  kristna som får höga, viktiga poster i samhället, samtidigt som man låter Sharia-förespråkare sitta i riksdagen.

Man bekämpade kristendomen i många, långa år, men står nu med öppna famnen och välkomnar islam, en religion som har blivit allt mer en politisk ideologi och mindre  den religion den en gång var.

Vart logiken och förnuftet tog vägen vet jag inte?

Man pratar demografi, vi behöver bli fler ... fler muslimer? Blir allting bra då?

Svenskarna och främst politikerna behöver sätta sig in i vad islam egentligen innebär, läsa koranen eller böcker om koranen. Jag har ägnat mig åt islam i flera månader nu för att förstå det som nu händer i Sverige. Vad är egentligen "Det muslimska brödraskapet"? När tillkom det och vad vill de? Det är viktigt att vi lär oss svaren NU! Det finns vettiga youtube-klipp. Här är ett sådant: