Translate

söndag 7 juli 2013

NOLLTOLERANS - SJÄLVMORD, 1

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nollvision-for-sjalvmord-foreslas_964619.svd

”Regeringen presenterade i dag en nollvision för självmord. Den anser att ingen bör hamna i en så utsatt position att den enda vägen upplevs vara självmord.”

 Samma år genomdrevs Utförsäkrings-reglerna, vilket redan innan hade förutspåtts skulle kunna leda till ökat antal självmord.

 Hur kan man mangla ut två så helt motsatta visioner/regler samma år? Sådant föder lätt politikerförakt. Allt är visst bara ord, men motstridiga.

 Vi lär aldrig få se någon statistik på hur många självmord som utlöstes av detta. Flera dog ju även i förvärrad sjukdom eller reagerade med hjärtinfarkt eller cancer. (Har sett och hört en del)

 ”Människan är både kropp, själ och ande och det måste man ha som förebild i det förebyggande arbetet, sade Maria Larsson, som vill att sjukvården satsar mer på så kallade motiverande samtal kring patienternas livsstil.”

Vilka ska ha dessa motiverande samtal med folk om deras livsstil, Maria? "Förebyggande arbete" är en täckmantel som även missbruksenheten flitigt använder - för att slippa hjälpa dem som HAR problemet.

 Här en liten syndabekännelse från V:a Götalandsregionen:

”det metodiska arbete och de investeringar man behöver göra inte har genomförts i tillräcklig omfattning och takt.”

 Tack! En smula ärlighet är alltid uppfräschande!
Man avvecklade metodiskt alla fungerande psykiatriska behandlingshem som fanns. Det är det enda metodiska arbete jag sett till, förutom att de fasta psykiatrikerna metodiskt slets ut och försvann.

DE HÖGA SJÄLVMORDSTALEN BLAND UNGA

Vad skulle de ha gjort när impulsgenombrottet kom? Det kan ju komma oerhört snabb, som en hjärtinfarkt
 
Men psykakuten är t ex här avskaffad. Det är förbeställning via telefon som gäller.

Hade vissa av dem fått psykofarmaka? Ofta HÖJER dessa självmordsrisken första månaden – och då lämnas den ångestdrabbade helt utan bevakning eftersom inneliggande vård numera är sällsynt.

30 % av svårt deprimerade blir bättre med enbart piller. De övriga 70 % behöver samtal, stöd och hjälp på annat sätt. Pillren har ersatt psykiatrisk VÅRD.

 Hoppas att du på den här sidan hittar en man från Barnombudsmannen som förklarar att han inte alls vet vad som är orsaken till de många självmord bland unga.


 Behöver inte regeringen ha en aning om vad som orsakar självmord innan de går ut med en nollvision???

Om jag själv skulle söka utvägar:
 
  Åtgärda massarbetslösheten bland unga genom lärlingsplatser på arbetsplatser, som leder till anställning. Många ser ingen framtid.
 
-   Kraven på teoretisk skolning måste sänkas för de som är praktiskt lagda.
 
-   Sätt inte diagnos på och sortera bort så många med mindre avvikelser. Ge dem en chans!
 
-   Se till att det finns kurator på skolorna och effektiva metoder mot mobbning.
 
-   Se till att ge kännbara straff för näthatarna!
 
-   Tillåt inte att barn och ungdomar inte får någon hjälp när deras föräldrar vräks!
 
-   Upprätta akuthem för just dem som drabbats av självmordsimpulser, där de tillfälligt kan få sova några dygn och PRATA IGENOM SIN LIVSSITUATION. (På psyk/inneliggande får man ofta inte prata ut. Självmordsförsök bestraffas på olika sätt. Låt oss PRATA! Att droga ned löser ingenting.)

Nollvisioner ska grundas på forskning, enkäter och verkligheten - ingenting annat!
 
De är så många, bara här i min lilla stad - och så unga, som kände att detta liv var för svårt för dem. Rapporterna om dessa tragedier haglar ned. Vi måste älska mer!