Translate

fredag 31 januari 2020

NU RASAR OCKSÅ APOTEKEN!

Eftersom jag har dåligt tålamod för att jag är för svag för att stå upp mer än några minuter vill jag att allt ska löpa på fort när jag t ex hämtar ut min apodos (piller i påsar för varje dag).

 Allt har funkat bra alla de åt jag varit på apoteket, men nu är det slut med det.

De flesta apotekare av olika slag (olika utbildning) är numera araber eller afrikaner. Alltså få man vara beredd på kulturkrockar. Vi ÄR olika. Och ju lägre utbildning och ju sämre svenska desto svårare blir det för mig.

Jag möts av frågor som gör mig alldeles ställd och jag fattar ingenting.
"Vill du betala schampot nu eller lägga det på Payex avbetalning (högkostnadsskydd). Jag blir förvirrad eftersom frågan bottnar i en total okunskap. Staten betalar inte mitt schampo!!! Varför vet hon inte det?? Det klart jag betalar själv.

Många vet inte vad en avbetalningsplan är och låter som papegojor när de upprepar: 2000 kr, 2000 kr, 2000 kr. Jag käftar emot och säger att det betalar jag inte! Payex avbetalning, säger jag några ggr eller skäller ut den där invandraren som gått 3-5 år i utbildning??? Hur är det möjligt?

Varför vet de inte så elementära saker??? Jag såg en Lerniakurs till apotekstekniker. Hur lång? Varför har invandrarna helt tagit över våra apotek om det krävs gymnasium och fem års högskolestudier?
I t ex Somalia är det förbjudet att arbeta utanför hemmet. Många har gått i skolan fyra år.
Finns det snabbspår till apotekare också? Polisen har ju lägre krav och hur många andra yrken har det? När är vi ett u-land?

Men nu har jag boendestöd igen, gratis. Kommunen krävde 2000 så de flesta av oss gav upp. Alltså tjänade man ingenting på att ruinera psykiskt sjuka människor eftersom de inte har några pengar att rädda kommunernas ekonomi med!

Så då skulle DE hämta apodosen. Ingen bråk, så skönt. En  kvinna kom hem till mig med en tjock rulle. Jag öppnade och kollade den. Har själv inte mycket medicin. Shit, så många tabletter denna kvinna skulle äta varje dag! En annan Eva men inte jag. Vi har olika personnummer och efternamn, men det hade inget märkt. Fel medicin hade jag inte fått på 44 år så det var lika nytt som allt annat konstigt jag numera råkar ut för på apoteken.

Jag läste att 1/4 av apodoserna numera är felaktiga! Jag gissar att stressade AT-läkare har skrivit fel i datorn, för vi har ju nästan inga fasta läkare kvar inom NU-sjukvården. Dags att avveckla apodosrullen? Den börjar bli som coronaviruset.

Om det kommer hit så kommer många att dö. Vi har ju inte sängplatser, plasthandskar eller toapapper ens idag! För viruset blir Sverige bara en liten munsbit. Vården har fallit. Allt är KAOS!
(Utom Tesia just nu, om de inte avgiftsbelägger oss igen.)

(I stället drar man nu in pengar på att förbjuda vårdresor med färdtjänst! De som kollar mina cellförändringar har ringt några ggr ((opererad två ggr) men jag säger som det är: Jag kan inte åka till NÄL! Jag har ju färdtjänst av vissa skäl och deras Ronden-buss har så små och många steg vid utgången att jag bara ramlade ut ur bussen. Handikappanpassad? Nej, ättestupa! När brevet kom med besked om att jag fr o m nu inte kan uppsöka vården låg jag medvetslös på golvet ett halvt dygn, men överlevde tydligen)

Jag anmälde misstaget till Kronans apotek och förhoppningsvis gör alla detsamma. Nu väntar jag bara på min medicin. Tesia boendestöd i Uddevalla är fantastiskt bra! När jag sa upp dem låg jag apatisk i tre månader i sängen. Visst träffade jag min kontaktperson, som vet absolut ingenting om mina sjukdomar, intressen, psykologi och bemötande av sjuka människor. Till sist kollapsade jag av alla utskällningar och sa upp henne. Hon blev så förbannad på min symtom. Sjuka har väl symtom?

Jag hoppas nu att Tesia kan ta de värsta stötarna med tredje världen. Jag vill helst leva kvar i min första värld. Kulturkrockar är jag för svag för. Lägg ned LSS! Människor som inte vet ett enda dugg om de flesta sjukdomar är bara nedbrytande. Jag behöver människor med utbildning, såsom boendestödet.