Translate

onsdag 23 oktober 2013

FACKELTÅG i solidaritet med utsatta troende ...


... troende sunnimuslimer, shiamuslimer, ISIS-anhängare -  eller möjligtvis - KRISTNA??? Vad var innebörden av ordet "troende"?

I de tal som hölls togs frågan med massmördandet/fördrivandet av kristna från b la Syrien och Egypten upp, men av banderollen framgick alltså inte detta, i solidaritetens namn. Islam är ju trots allt en fredsälskande religion? Eller? De flesta imamer säger det till oss, men inte till sina egna. Men den stora islamistledaren Choudary i England säger som det är: Jihad/krig mot de otrogna (b l a kristna) är en viktig del av koranen:

ISLAM ÄR INTE EN FREDSÄLSKANDE RELIGION (enl. Choudary) 

https://www.youtube.com/watch?v=fmaScSqZjrY


Om troende muslimer dödar troende kristna, så ska detta tonas ned så mycket som möjligt.

http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/mats-skogkar/klockan-klamtar-for-de-kristna/

Tack! Denna artikel är mycket belysande och bra på alla sätt. En utrensning av kristna sker nu i de muslimska länderna, som är av EXTREM OMFATTNING. (100 000 mördade/år, 100 miljoner förföljda/år). Bland dem som under senare tid stått för de mesta makabra avrättningarna är de syrier som vi har bjudit in i landet. Hur ska flyende kristna finna tillflykt i ett land som allt snabbare islamiseras? Behövs kanske en separat stat för kristna, i stil med landet Israel?

Till sist samlar kyrkorna ihop sig till ett fackeltåg. I början av tåget bärs en banderoll med de noggrant genomtänkta orden:

"SOLIDARITET MED UTSATTA TROENDE I VÄRLDEN"

Men andra ord: Trots att huvudsyftet var att demonstrera mot dödandet av KRISTNA så vågade man inte ha följande ord på banderollen:

SOLIDARITET MED UTSATTA KRISTNA I VÄRLDEN

därför att då skulle ju de som gick i tåget själva kunna drabbas av just denna förföljelse och bli utsatta för islamistiska utspel?? Jag tycker inte att man fullt ut vågade stå upp för kristendomen. Man vågade inte dela deras lidanden, deras som man påstod sig dela.

Inga plakat eller skanderande ord var tillåtna. Någon ville ha ett plakat som protest mot de grymma avrättningarna, av tre syriska kristna nyligen, de som fick sina huvuden långsamt avskurna med köksknivar. Men det gick ju inte för sig i landet lagom. Vi måste vara försiktiga och väga orden på våg - det är så vi brukar göra. Vi vill ju inte stöta oss med någon. Nej, hellre försvinner vi tyst och omärkligt bort från kartan.

Den nye ärkebiskopen ville väl inte ha ordet "kristna" på banderollen eftersom hon tycks betrakta ett sammansmältande av dessa likartade religioner som en möjlighet - eller kanske önskvärdhet?
Att Jihad och Sharia inte finns med i Jesu kärleksbudskap tycks inte spela någon roll? "Gud är större" än sådana petitesser som detta att Jesus tog avstånd från våld medan Muhammed glorifierade det.

Jag är inte längre bokstavstroende och har tagit djupa intryck av hinduism, buddism och New Age, därför att där finns så mycket fokus på Kärlek, Meditation och Goda gärningar. Jag har inte stött på några påbud om att man måste döda oliktänkande. Något sådan vill inte heller väst-orienterade, demokratiska muslimer, men de som bokstavstolkar koranen tenderar att ta över när de blivit tillräckligt många.

Det har genom tiderna gått bra att samsas i vissa länder: kristna och muslimer alltså. Man har t o m kunnat gå till samma helgedom. Men en radikalisering av islam har ägt rum under senare tid.

Jesus var ofta rätt tuff verbalt  mot de som angrep han kärlekslära: "Ni huggormars avföda!"
Översättning till dagens svenska oklar, om man inte vill använda ord som "Fuck off you bastards!"

Hur mesiga måste vi svenskar vara för att räknas som svenskar? Vår neutralitetsönskan urartar ofta i ren feghet, eventuellt i undergång. VARFÖR kan man inte få skriva tydliga budskap som:

SLUTA DÖDA KRISTNA!!!
 
 
 
Usch, så de beter sig i andra länder! Muslimerna kan ju känna sig sårade!





De politiker som talar om att de är så obegränsat kärleksfulla och solidariska i sin politik behöver bara kolla in de muslimska länderna för att inse hur kärleksfulla de är där nere mot de kristna, medan Sverige offrar allt för muslimerna. Snällhet eller dumhet? Bristande religionskunskap?

Jag har varit med om många stilla stunder med tända ljus: manifestation mot Utförsäkringen, Självmorden eller Missbruksdöden. Jag är trött på denna eviga tystnad med tända ljus, där någon makthavare säger: "Åh så synd det är om de döda!". Och?

Men kan vi då ingenting GÖRA? De kristna borde ha kämpat på ett offensivt sätt för att påverka detta med sjukersättning, psykiatri och behandlingshem. Kanske kunde de som har krafter till det kunnat starta företag där en stor del av vinsten går till varma, vänliga, kollektiva hem för trasiga människor?  Vi andra sjuka kan bara hjälpa till marginellt genom att dela med oss av det vi har, låna ut ett rum t ex.

Om kyrkorna hade satsat på konkret välgörenhetsarbete i mycket högre grad och omsorg om människor i närområdet, t ex besök av de sjuka och de gamla, så hade de kanske kunnat vinna större respekt och fått större stöd från allmänheten? Men nu tycks för många kyrkor fyllda av tomma ord och tomma bänkar. Blandar man sedan upp det med islam så kommer det inte att finnas särskilt mycket kvar av kristendomen, tyvärr. Läste att en pingstkyrka någonstans skulle säljas till muslimer. Ok, religionsskifte är tydligen på gång.

Och Jesus sa: Men om saltet mister sin sälta, varmed kan man då ge det sälta igen?