Translate

onsdag 10 augusti 2016

VARNING! De farligaste kopie/generika-företagen.

MEDICINER OCH FÖRETAG SOM DU BÖR SE UPP MED!

Jag håller nu på att sätta mig in i generika-träsket och vad jag ev. kan göra för att överleva mina sjukdomar när mina patent-mediciner nu försvinner en efter en. Ofta lägger patent-företagen ned sin tillverkning av preparatet, då de inte kan konkurrera med vargarna - de mer eller mindre seriösa företag som tillverkar hyfsat bra eller dödlig medicin. Man spelar rysk roulette på Apoteket numera.

Jag kollade på listan över företag som fått något eller flera mediciner indragna, d v s tillverknings-tillståndet. Här är de företag som levererat overksamma eller otillräckliga mediciner:

*  RANBAXY


*  MYLAN

*  STADA

*  BLUEFISH


*  ORION


https://lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2015/Marknadsforingstillstandet-aterkallas-for-flera-generiska-lakemedel-pa-grund-av-bristfalliga-studier/

Egen eller andras negativa erfarenheter: Pensa Pharma: Omecat - Losec-kopia. Totalt verkningslös! Var tvungen att betala 500 kr. för Losec för att undvika magsår. Nu testar jag Actavis Losec-kopia i stället, men tappade modet när jag läste om dödsfall på Diflonak tillverkade av Actavis! Effekten är inte i närheten av Losec.

INGEN Orion-kopia har hjälpt mig! Nu allt sjukare i Artrit p g a helt verkningslös Methotrexate. Jag har inte kommt fram till Reumatologen p g a halv sommarnedstängning av avdelningen. Jag tänkte fråga om jag vågar pröva Medas kopia: Metotab. Meda är en svenskt generika-företag utan anmärkningar.

MEN den 5 augusti 2016 köptes Meda upp av det ökända företaget Mylan!!!

http://www.meda.se/
Shit, shit, shit! Jag DÖR om jag inte får ÄKTA CELLGIFT! Hur f-n kan man göra så här mot svårt sjuka? Om Mylan försämrar tillverkningsprocessen av Metotab så är jag körd. Mylan är det företag i ovanstående lista som fått allra flest tillstånd indragna.

VÄRSTINGEN bland de ovanstående företagen är RANBAXY, som förgiftat både indier och deras jord som givetvis många konsumenter av medicinerna. Jag nämner här några vanliga preparat:

Aciclovir, Sertralin, Esomeprazole, Venlafaxin (Efexor).

MÄNNISKOR SOM BLIVIT SVÅRT SJUKA ELLER DÖTT AV KOPIORNA (generikan)

1. Här är en man som fick skit i stället för blodtryckssänkande och omedelbart insjuknade:

http://www.expressen.se/nyheter/georg-lovgren-blev-sjuk-av-budgetpiller/

2. Här hittade jag en man som fick så svåra biverkningar av kopian att han måste göra en (onödig) operation:

http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.2152011-utbytbara-lakemedel-forbryllar

3. Nedan en länk om att 25 000 personer i England blev sämre av overksamma kopior, som såldes lagligt på apotek, men tillverkats med stora tillsatser av FUSK. Generikan bereder möjlighet för kriminella att tjäna stora pengar.

http://lakemedelsboken.se/kapitel/lakemedelsanvandning/olagliga_lakemedel.html#u28_2

4. Charlotte Perelli blev dödssjuk av en medicin tillverkad av ACTAVIS: Diklofenak (kopia till Voltaren)
http://www.expressen.se/noje/jag-blev-sjuk-av-medicinen/

5. Nedan ännu en länk till en person som dog rätt snabbt på Diklofenak:

http://na.se/nyheter/orebro/1.1298938-dog-av-sin-medicin

Problemet här tycker jag är att Voltaren inte stoppats för länge sedan. Brufen är en likvärdig medicin men mycket snällare. Jag fick EN styck Voltaren när jag insjuknade i RA. Jag drabbades av enorma magsmärtor direkt och eftersom det var ett stolpiller så frättes den nedersta delen av tarmen sönder - besvären kvarstår efter 41 år.

Jag har förbjudit min son att någonsin använda Voltaren. Att kopian är ännu dödligare förstår jag. Hundratals personer per år dör av dessa två mediciner.


KÄRA LÄSARE!

Det jag vill med alla min inlägg om kopior/generika är att upplysa dem som ännu inte insett vad som har drabbat oss alla. Ett patent går ut efter 10 år och då är det fritt fram för piratkopiering. Detta sedan år 2000. Men det tog tid innan fusket tog fart. I början var namnet ofta ett annat, idag har kopian oftast samma namn och man får leta efter företagsnamnet någonstans på förpackningen - det viktigaste!

TLV ÄR EN TVÅNGSLAG SOM LÄKEMEDELSFÖRMÅNSVERKET HAR INFÖRT

"Det är vi som beslutar om vilket läkemedel apoteken ska erbjuda apotekskunden. Vi följer även upp att apoteken genomför bytena enligt regelverket."

Man har månadens billigaste erbjudande. Okey. VAD ÄR JAG VÄRD?
Det kan finnas ett par andra kopior inne att ta i stället, men originalen blir allt färre och då handlar det om ifall läkaren har skrivit ett kryss: "får ej bytas ut", på receptet. Men det får han inte alltid göra, t ex gällande Losec.

Och då många original lägger ned i konkurrensen så står man ju där mitt i en osalig röra av kopior och hänvisas till att spela rysk roulette: kanske hjälper kopian eller så kan den innehålla smuts, glasskärvor, för lite verksam substans, farliga bindemedel o färger etc.

Farmaceuten tvingas att säga att generikan är identisk med originalet MEN DET ÄR LÖGN.

Sparandet på de sjuka har globala effekter och jag tänker ta upp hur detta vansinne kan leda till påskyndandet av resistenta bakteriestammar och hur gamla sjukdomar nu tar ny fart ut över världen, då bromsar saknas.