Translate

måndag 21 oktober 2019

GRETA, GRETA och GRETA

Tja, hon finns överallt, i alla fall i västvärldens medier, och åsikterna om henne är tusentals eller mer?
Jag har förstås gjort allt för att sätta mig in i saken eftersom vi människor tycks bestå av åsikter och har ett enormt behov av åsikter, oavsett om de är välgrundade eller bottnar i gyttja. Jag tänker alltså är jag - och de som inte tänker de finns alltså inte till? Jo! Vi är inte våra hjärnor. Vi är oförgängliga andar i förgängliga kroppar.

Det finns många infallsvinklar. En är den ekonomiska: en seglats med en svindyr segelbåt som verkar vara ägd av eliten, vilka nu de är? Bilderbergergruppen, rika schweizare, företagare som aldrig betalar skatt men vadar i offshore-pengar. Men då dessa små öar, skatteparadisen, håller på att sjunka, då undrar jag hur det går med pengarna? Nåväl, de äts ju ändå upp av minusräntan, så de måste placeras, i vaddå? Tja kanske i s k miljövänliga, snabba båtar, som kostat en hel del för miljön att tillverka. Hus verkar vara säkrare objekt men med tanke på alla jordskred, stormar och tungt regn, så är frågan om det inte är säkrare med en satelitbostad?

Jag fattar att hennes familj är rik, bor i rikemansområde och kört elbil i tre år, medan man nu överväger en bilpool, alltså en sån där fylld med vatten där bilar flyter omkring. Nuförtiden finns det främst två slags bilar: de som flyter fram i "flashfloods" och de som brinner upp. Sverige har ju satsat på den senare sorten. Jag ser fram emot att få veta när Tensta har försetts med laddare och elbilarna står på rad. Blir effekten av en påtändning mer dramatisk då? Eller är elbilen bara tänkt för de rika? De kanske aldrig kommer till Tensta?

Varför bygger man cykelvägar i Stockholm, som redan har bussar, tunnelbana och ringlinjer för allmänna transporter?
Borde man inte bygga dem uppe i Norrland, där det är ont om transporter.? Att cykla tio mil om dagen med barn i en låda framtill borde verkligen förbättra folkhälsan, eller? Motståndet från en meter snö skapar en situation som överglänser de flesta gym i effekt. Om vi mest ska leva på grillade insikter, blad och bönor i fortsättningen så blir vi säkert snyggt smala och kanske lika smarta som Greta.

Men jag lämnar detta med ekonomin. Om Sorros har bekostat en del av detta kalas så infinner sig helt enkelt en fin harmoni med det som äger rum i London. Extincion Rebellion har jag läst är delvis finansierad av Sorros och Greta tycker att dessa märkligt utklädda människor som utför LSD-liknande danser, skakar håret framför poliserna och klättrar upp på pendeltågen för att förhindra att pendlarna kommer till jobbet - är bra, väldigt bra. Trots att tågen går på el!!! Men eftersom hon vill införa "shopstop" så är det ju ingen ide' att de jobbar? Vi ska ju nu sluta konsumera, i stort sett.

Om människor svälter ihjäl för att det inte finns jobb och A-kassa eller om de svälter ihjäl för att korna har avskaffats eller brunnit upp av sina egna metangas-utsläpp  - spelar det roll? Om vi blir utan inkomster så kan vi ju inte äta vare sig grönaker eller soja.

Så, om vi nu bränner upp alla TV-apparater, datorer och smartphones - gjorda av plast, (olja) blir allt bättre då eller blir vi galna av att sitta i ett rum, arbetslösa, och stirra på väggarna medan vi gnager på en morot?  Vi har ju glömt hur man är social efter alla år då vi varit begravda i våra smartphones. Vännerna finns bara på nätet, nej inte fiskenätet, för de flesta av fiskarna är ju döda.

Att ingen har tagit upp det största problemet än, våra kläder, gör mig förvånad. De är ju tillverkade av polyester eller akryl, dvs olja! Jag tål ingetdera men letar förgäves efter alternativ. Bomullen är ju förgiftad eller har förgiftat dem som odlade den. Kan man satsa på ull och får? Men fåren kanske också släpper sig? De äter upp vårt gräs! Tänk om de äter för mycket så att buskar och jord löses upp och orsakar jordskred? GRETA! Vad är LÖSNINGEN?

Beträffande Gretas skolgång orkar jag inte leta mer. Hon ska ha gått på Kringlaskolan i Södertälje medan jag trodde att Malena bodde kvar i Stockholm city. En vanlig skola i Södertälje borde innehålla 99,9 % invandrare och i sådana skolor är det kaos och anarki, ingenting för autister m a o.
Det ser ju bra ut förstås om familjen är vänster och älskar multikultur, men jag har läst att Greta skolkade ett eller två år. Får olika uppgifter här. Men om hon gick i en kaos-klass så förstås jag att hon stannade hemma. Det gör många autister. Kaos och autism passar liksom inte ihop. Det leder bara till psykisk sjukdom. Och deprimerad blev ju Greta. Jag undrar om det var skolans fel? Men föräldrarnas styrning av handikappade barn är ju alltid superviktig. Så mina misstankar går år olika håll beträffande de två barnens psykiska ohälsa. Den ingår inte i AS, men vi har lättare för att att få ångest, då vi (särskilt flickor) är så känsliga. (Senaste tiden ska hon ha gått i en s k resursklass. Osäkert vad det innebär) Men att skolka från skolan är definitivt inte ovant för Greta.

Malena sa att man hemma talar om klimatet varenda dag. Hm? Viss överdos? Människans undergång är kanske inte så bra som dagens ständiga samtalsämne?

Jag är säker på att Greta låtit internet upplysa henne om alla klimatfakta. Man kan välja bland många olika vetenskapsmän. Själv har jag lyssnat i tre år på GuyMcPherson. Han är biologiskt inriktad. Med de naturkatastrofer som man kan uppleva själv eller se på "Extreme weather" på You tube har han dragit slutsatsen att allt nu är för sent, främst p g a Global Dimming. Den som kollar på några videos om detta fattar att vi skulle minskat på gifterna för 70 år sedan, för att ha en ärlig chans. Om vi minskar utsläppen nu när jorden kokar, så kommer värmen att stiga 7 grader rätt snabbt, och sedan ännu mer, dvs vi skulle snabbt gå under. Hoppet står väl till solen vilotillstånd (11 år) men det är omöjligt att hindra det snöskred vi satt igång. Mindre aerosol kan alltså skapa ett ännu värre tillstånd än idag då vi har all skit som ett paraply runt jorden.

Själv är jag svårt sjuk och äldre så jag står liksom utanför livet och kan ta det hela med större ro. Dö ska ju alla människor. Men jag tycker synd om Greta och de unga som ska ta ställning i dessa frågor. Att hon nästan fick ett autistiskt meltdown i FN kan jag förstå, snacka om triggerfaktorer! Hon spelade inte teater, nej hon gränsade hela tiden till ett meltdown, en neurologisk storm (autistspråk)

Greta måste ju tro att vi kan fixa det här med lite AFA-stuk på livet.

Jag har också min tro, men det är i stället förvissningen att min ande flyger vidare till en ljusare värld. När alla f d u-länder reser sig och vill ha allt det vi hade/har så blir det kaos, för vi har inte varken vatten, olja, mat eller annat till 7-8 miljarder människor. Och hela Afrika kan inte försörjas av just våra skatter.

Jag är också aspergare och vill inte ofta stå i rampljuset eller bli utsatt för hård kritik. Nej jag kritiserar inte ned Greta men jag ifrågasätter om detta är bra för hennes hälsa. Jag unnar henne en lugn, tröstande famn och en tro på evigt liv/att änglarna kommer att ta väl hand om oss den dagen det är dags att lämna.

Vi aspergare är mycket ärliga, inte diplomatiska, naiva, har ett behov av att frälsa välden och är dessvärre lättmanipulerade - till den dag vi har förstått att alla inte har lika goda uppsåt som vi. Dessutom har vi svårt med att se större samband. 

Att panik skulle leda till något gott kan jag inte tro eftersom jag bara tror på kärleken. En aspergare i denna värld kan användas till mycket. Hög intelligens + viss blåögdhet är riskfaktorer.

Jag önskar alla ett gott liv, här eller ovan där! Låt oss inte döma varandra men försöka förstå och sedan stötta eller ta avstånd från det som är ont. Greta är givetvis inte ond, men utnyttjad. Jag önskar henne inre ro. 💓