Translate

fredag 23 augusti 2013

Det märkliga HIJAB-upproret

Det är mycket som är märkligt med detta uppror eller upprop. För det första verkar brottet dåligt utrett. Vem var egentligen förövaren? Här finns det mängder av åsikter på nätet, men inga verkliga fakta. Förövaren var kanske inte ens svensk. Han var kanske hennes man? (enl. en av versionerna).


Omedelbart bryter Hijab-uppropet ut, som på en given signal. Det inträffade är så fruktansvärt att vi alla borde klä oss i hijab!?? Det finns fler än jag som ifrågasätter denna typ av reaktion. Om man vill visa solidaritet med invandrare så finns det mängder av mindre kontroversiella sätt att visa detta på:  UMGÅS MED DEM! Sök upp dem, bjud hem dem, gå till eventuella lokaler för integration. På så vis kan man visa viljan till integration utan att bejaka den i många fall kvinnoförtryckande slöjan!

Så har jag gjort. En tid var jag med i en kvinnoförening för integration, senare gick jag ofta på ett Kafé för integration, där de flesta var somalier och väl insvepta i tyger - ofta mycket vackra sådana, med paljetter och olika dekorationer.

Vid tre olika tillfällen ställde jag denna fråga till somaliska kvinnor:

- VARFÖR BÄR DU SLÖJA?

- FÖR MÄNNENS SKULL!

Jag blev förvånad. Jag trodde att de skulle svara "för Allahs skull", "för min tros skull" eller liknande, men det var inte det de svarade. De tillhör en kultur som kräver att de bär slöja och just dessa kvinnor såg ingen möjlighet att kunna ta av den. En kvinna med hijab sa dock att hennes barn hade full frihet att välja religion och klädsel. En dotter satt bredvid kvinnan - och hon hade ingen slöja.

Givetvis finns det muslimska kvinnor som verkligen vill bära hijab för sin tros skull men det finns gott om kvinnor som gör det p g a de män, som de måste underordna sig (enligt Koranen).

Jag har under året som gått träffat på många unga, superambitiösa, somaliska tjejer som kommit till den här platsen för att få läxhjälp (ibland på universitetsnivå). De vill till varje pris ta vara på chansen att få studera på hög nivå och skaffa ett kvalificerat yrke. Dessa tjejer jag har inte burit slöja och vill antagligen inte bära en sådan då det skulle kunna bli ett hinder i deras planerade karriär.

Ett annat problem med Hijabuppropet: Vad gör detta brott så mycket värre än andra hatbrott och varför får brott mot infödda svenskar inte kallas hatbrott, när de faktiskt är det? (Jag räknas enligt Koranen som oren) Finns det inte inslag av hat i alla brott riktade mot en annan människa?

Själv har jag utsatts för fem "hatbrott" av invandrarligor. Det har handlat om hot, vandalisering och stöld. Den första gången var när jag skulle parkerar min moped i centrum till det område dit jag tvingats flytta för att jag inte hade råd med en dyr bostadsrätt i "vitt" område.

Plötsligt stod det ett stort invandrargäng framför mig och skrek:

- Hur kan du vara så djävla dum att du parkerar din moped HÄR?! Nu ska vi slå sönder din moppe, fattar du?!

Jag tog av mig hjälmen och sa:

- Ska ni verkligen slå en handikappad tant, som knappt kan gå, utan måste åka moped?!

Killarna blev alldeles röda i ansiktet och mumlade:

- Åh förlåt! Vi kan passa din moped medan du handlar!

Nå, jag löste problemen med både invandrargäng och nazistgäng genom att skaffa mig en ovanligt stor och tung EU-moped som jag dundrar fram med och sedan får gängen välja att kasta sig i diket eller att bli mosade.

Eftersom antalet lägenheter i en småstad är begränsat så infann sig successivt en större stabilitet i området, men just då råkade en nära anhörig ut för ett rån av en somalisk liga i Stockholm. De var nära att skjuta ihjäl henne. De sår som nästan hade läkts inom mig revs upp och jag stod plötsligt vid vägvalet Hat eller Kärlek, igen. Det var då jag började gå på integrationskaféet där de flesta är somalier. Jag fick där möta kvinnor som gav mig mycket kärlek och värme! (Dessvärre inga män)

Min älskade släkting blev skenavrättad och berövad hela sin grundtrygghet. Men eftersom hon var svenska så ledde inte detta eller andra brott mot svenskar i invandrartäta områden till
några massmediala reaktioner.

Vi har 30-60 gruppvåldtäkter per år i Sverige. 60 % utförs av svenskar och 40 %, enligt BRÅ, av invandrare och utlänningar.
http://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800020907/1312352855294/2000_statistik_om_gruppvaldtakter.pdf

Jag misstänker att effekterna av en svår gruppvåldtäkt kan bli betydligt värre än den mindre misshandel som utlöste Hijab-upproret - men inte en enda av dessa våldtäkter (oavsett gärningsmän) har lett till upprop, uppror, demonstrationer eller andra starka reaktioner mot den situation av sexuellt förtryck av kvinnor vi har i Sverige idag.

Däremot blev följdverkningarna av gruppvåldtäkten i Indien 29 dec 2012 orsak till demonstrationer och kravaller där, som länge gick som en följetong i svensk press. De svenska gruppvåldtäkterna tegs ihjäl. Av vilken orsak då? Och varför så stort fokus på ett misshandelsfall medan vi blundar för 60 gruppvåldtäkter? Vi bör bekämpa ALLT våld mot kvinnor.

Jag vet inte hur många av muslimerna här som är bokstavstroende men jag vet att Koranen säger att mannen bör slå sin fru om hon är uppstudsig. Detta är viktigt för att uppehålla den gudomliga ordningen: att kvinna måste underordna sig mannen.

Jag tycker inte att man ska delta i sådant som Hijab-uppror om man inte är insatt i den muslimska läran och de besvärliga förhållanden vissa muslimska kvinnor lever under, även utan trakasserier av vissa svenskar.

Förresten finns det kvinnor som är bra på att försvara sig själva: Sarah tog av sig en sko med mycket vass klack och kastade i skallen på mannen som skrek: "Nigger, åk hem!" Bravo Sarah! Om jag hade varit där så hade jag gärna kört över den skitstöveln med min moped eller åtminstone skällt ut honom - i solidaritetens namn. Däremot kommer jag aldrig att ta på mig Hijab, inte förrän jag konverterat. Jag har aldrig sett ett demonstrationståg med muslimer som har kors runt halsen därför att de vill värna kristendomen. Som väl är, för det skulle se konstigt ut med burka och kors i kombination.

ETT AV DE BÄSTA SÄTTEN ATT RIVA NED MURARNA EMELLAN OSS: HUMOR!