Translate

fredag 13 november 2015

VÄLFÄRD ELLER MIGRATION?

Jag spinner vidare på temat ovan, medan jag väntar på att svenskarna ska vakna upp. En del av dem som inte hade vaknat innan Magdalena Andersson höll sitt TV-tal - där hon sa att det är nedskärningar i LSS och sjukförsäkringen, som delvis ska bekosta den extrema invandringen - de vaknade nog upp efter detta tal. Eller inte???

För tiotusentals människor innebär nedskärningar i LSS att de isoleras i hemmet, med viss hemtjänst, eller placeras på en institution. De berövas rätten till normala liv och får ägna sig åt TV-tittande, dataspel eller meditation - whatever. En av de omskakade är Jesper Odelberg. Ja, han har ju gjort det bästa han kunde utifrån sin situation, med sina funktionshinder, där han maximalt har använt sina funktionstillgångar. Nu är han en av alla tusentals som ropar: Nej, nej - låt mig inte brinna upp i intighetens eldar, släck inte ut mitt hopp, förvandla mig inte till ett kolli! Låt mig få LEVA ett liv som alla andra!

http://www.jesperodelberg.se/blogg/var-blev-ni-av-ljuva-drommar-om-en-rimligare-jord/

Han tillhör dem som trodde att Vänsterpartiet skulle slåss för honom, för de svaga och utsatta - för vilka skulle annars göra det? Jag röstade själv V för längesedan, eller S. Men 2010 avstod jag eftersom jag insåg att vad de än sa, så skulle de inte kunna hålla sina löften - en intakt välfärd. Den grundas på att Sverige är en nation med gränser, där skattepengarna går tillbaka till b l a sjuka eller gamla, till vår gemensamma välfärd. Gräns. Be-Gränsad ekonomi. Pengarna som ska gå till den sociala sektorn kan inte delas ut till obegränsat med människor! När de är slut så är välfärden slut! Och dessvärre tar det 8 år för hälften av invandrarna att komma i jobb och övriga kommer sent eller aldrig in i arbete, för att det tar för lång tid att gå från analfabet till yrkesutbildad eller för att det strider mot deras kultur/religion.

Koranen säger att allt arbete utanför hemmet ska utföras av mannen. (Ja, jag har studerat islam det senaste året! Det borde alla göra, det är nyttigt.) Jag umgicks med somaliska kvinnor ett år, som inte arbetade eller ens ville arbeta. Jo, i andra generationens somaliskor fann jag kvinnor som pluggade på högskolan. Men nyanlända somaliskor tycktes helt upptagna av att finna en man och skaffa barn. Det är ju så de alltid har levt. Man behövde bara åka ned på kontinenten för tio år sedan för att finna många hemmafruar i 50-årsåldern. Den svenska livsstilen, där alla kvinnor självklart ska arbeta hemma + skaffa barn + göra karriär, är mycket speciell och avvikande från flertalet länder på jorden.

 Gudrun Schyman sa vid ett tillfälle att "pengarna spelar ingen roll i det här sammanhanget, när det gäller att hjälpa människor i nöd." !!?? VILKA människor i nöd? Jo, de som kommer från andra länder. Men NÖD det blir det ju i stället för de svenskar som INTE får se våra skattepengar återvända i form av omsorg: de handikappade, de gamla, de arbetslösa, hemlösa, missbrukare m fl. Skatten går i stället till en oändlig ström av folkvandrare, som vill ha det bättre liv som vi försökte bygga upp - åt oss och en begränsad grupp flyktingar + arbetskraftsinvandrare.

Den illusoriska bubblan av att denna allmänmänskliga, globala kärlek kan fungera i praktiken kommer snart att brista. De som först få erfara detta är de svagaste grupperna.

De som tror på öppna gränser har inte satt sig in i hur lång tid det tar för invandrare att komma i jobb och nu när vi inte har lägenheter att erbjuda utan bara tält så blir fartsträckan till jobb enorm. Den som har koll på siffrorna bäst är Tino Sanandaji (youtube eller blogg). Han har ett enkelt språk så att man snabbt kan få information utan att behöva slira runt på diverse PDF-filer hos t ex SCB och läsa dem rätt, eller räkna rätt. Det är ju många faktorer att ta hänsyn till. Sverige går back eftersom det inte finns någon koll, inga krav. Det kan komma hur många analfabeter som helst, men ändå ska det hela gå med vinst?

Världen har verkligen förändrats de senaste tio åren. Tyvärr kan det krävas att man förlorar sin assistans, ledsagare, lägenhet eller annat innan man vaknar upp till en burdus verklighet, i ett före detta välfärdsland.

Vi är utkastade i en global ekonomi, där allt handlar om konkurrensutsättningar, öppna gränser, ett flöde av konsumenter och arbetskraft som strömmar hit och dit för att dumpa lönerna. Så vart skattepengarna tar vägen vet man inte riktigt, men de går definitivt inte i första hand åt till att ge välfärd åt funktionshindrade. Massinvandringen är inte till för att gynna välfärden, om nu någon trodde det. Och de frikostiga bidragen till vissa invandrare kommer att sina ut en dag. Situationen är ohållbar. Löfven väntar på att EU-parlamentet ska lösa problemen åt oss. Det är det enda han gör för att ta ansvar för Sveriges funktionshindrade, medan Magdalena skär och skär i stöd åt de funktionshindrade. Vilka Löfven har tänkt ta ansvar för vet jag inte. Inte de fattiga, sjuka, pensionärer eller arbetslösa. Kanske för migranterna?

Vi måste vänja oss vid att välfärden kommer att smälta under våra fötter, liksom isen smälter under tassarna på isbjörnen.





SJUKVÅRDEN RASAR

En välfärdsbit som smälte bort nästan helt för sju år sedan var psykiatrin. Då fanns det knappt en enda psykiatriker kvar i Småstad. De gick i väggen, blev utbrända, gick i pension, alkoholiserades eller omskolade sig - eftersom stressen var alldeles för stor.

Men för ett år sedan dök det upp EN FAST psykiatriker samt en kallelse till mig, efter 7 år! Då är ju frågan: Hur väl rustad är psykatrin för att ta hand om krigsskadade flyktingar? Vill helst inte höra svaret. Det går knappt att ta sig fram genom sjukhusets växlar till en nedringd psykiatri.

Vill meddela Optimisterna som tror på tremånaders-garantin: Den gäller inte alla -
- bara vissa sorters köer.
SAMT: Alla kroniskt sjuka har skjutits långt bort i köerna, så att de får ett återbesök efter 3-4 år! Man har alltså gjort en omprioritering, inte en generell förbättring!

Massinvandringen kräver givetvis en utbyggnad av sjukvården rent generellt. Hur har det gått med den saken? Jag kollade hur det ser ut i mitt landsting och NU-SJUKVÅRDEN:

Det är bara sparande som gäller. Alltså inte expansion av sjukvården i ett område där Sveriges största asylboende ligger: Restad/Vänersborg. Trollhättan har också haft en stor inflyttning, men trots det ska NU-SJUKVÅRDEN SPARA 120 MILJONER under 2016!!!

NÄL är redan nu en katastrof. Läkare och sjuksköterskor flyr till Norge innan de gått in i väggen, eller efteråt. Städningen på NÄL är sämst i landet, enl. en ny undersökning. Förhöjd infektionsrisk m a o.

Man ska effektivisera intensivvårdsavdelningen! Intensivvård betyder att vården är så intensiv det bara går att åstadkomma, eftersom man kämpar för att rädda människors liv och HUR kan detta effektiviseras??? Man kommer att låta fler människor dö i väntan på intensivvård, det är innebörden av denna nyhet.

Tack till er på IVA som räddade mitt liv 2009!! Ni var helt fantastiska! Ni kämpade alla tillsammans, så hårt och jag tror att varenda en av er behövdes för att dra upp mig upp ur dödsriket! Jag ska aldrig glömma vad ni gjorde för mig, ni tappra änglar, och jag sörjer över dem som i framtiden kommer att dö i en livsfarlig väntan på NÄL.

-----------------------------------

På måndag ska mina LSS-insatser omprövas. Jag har fått signaler som antyder att jag kanske tillhör förlorarna.