Translate

tisdag 6 oktober 2020

Äldre och sjuka behöver 22-23 grader inomhus!

För flera år  sedan tänkte jag att jag var lyckligt lottad som bodde i en lägenhet, där det var 23 grader varmt, vilket jag som reumatiker behövde. Men några år senare sparade föreningen ner sig till 18-20 grader och man renoverade fönster och utsidan av husen. Stora rejäla ventiler blev det nu, där fuktig, rå och kall luft rusade in i hög hastighet. 

Jag hade fått uttorkade lungor och bronkit så när luftade kastade sig ned i mina lungor blev jag dyblöt och måsta kasta mig över ventilen och stänga den. Det är ju förbjudet, men jag hade inget val. Ska man ha en undertryckslägenhet men så starka stormar i lägenheten så får man banne mig höja värmen rejält!

Jag har försökt få hjälp men ingenting har hänt mer än att på natten är elementen inte iskalla utan bara kalla. Med den globala uppvärmningen så kan man spara mycket pengar, men hur blir det med fukt och mögel, eller med de gamla och de sjuka?

Jag måste alltid ha en litet element stående i det rum jag vistas, men det är inte så man ska göra. Det behövs andra åtgärder så att jag inte konkurrerar med föreningens element, så idag blev jag medlem i Bostadsrättsägarna. De utlovar juridisk hjälp och det kommer jag verkligen att behöva.

När jag var liten och hälsade på mormor i hennes äldreboende slogs jag av hur oerhört varmt det var. Jag fick lära mig att underhudsfettet tynar bort och att de flesta äldre människor blir allt mer frusna och behöver verkligen 34 graders värme. 

Men nu sker ju vården mest i hemmet och där är det 18-20 grader medan vi äldre, reumatiker, lungsjuka m fl plågas svårt. Vi är bortglömda. Vi kanske borde få morfin så att vi snart försvinner från ett land som inte tycks ha någon nytta av varken sjuka eller gamla. Är bara 69 så jag kan inte fortsätta ha det så här.

Förr behövde de gamla extra värme, nu behöver de inte det, teoretiskt. Hur gick det till? Kunskapen finns om att det ökade behovet är verkligt och viktigt. En reumatiker blir allt sjukare ju kallare det är.

Man kan byta termostat eller andra tekniska lösningar för att hjälpa oss som är i nöd, men det tror jag inte man vill. Det är ont om kärlek i Sverige nu. Bara pengar räknas. Så nu står mitt hopp till juridisk hjälp. Att flytta till en annan lägenhet kan innebära 20 grader. 55 plusboenden är bara för de rika och äldreboende tycks ha blivit en avlivningsplats, för de urgamla, sjuka som kommit in.

Jag känner på elementet på natten då det kan bli 10 grader ute, men det är lika kallt som vanligt.

Håller Sverige på att bli ett U-land? Man har inte råd att hjälpa svaga grupper. Sorgligt.

Jag vägrar ta det nya vaccinet!!!

 TRUMP FICK FÄRDIGA ANTIKROPPAR INSPRUTADE!!

Men vi andra som inte räknas kommer man att tvinga på gift som ska leda till att vi utvecklar antikroppar själva trots att det är omöjligt för många äldre med svåra sjukdomar. Jag ser det som avlivning.

Det stora grupper behöver är SYRE och färdiga antikroppar, då kan kroppen få ta det lugnt och dödstalen skulle sjunka. Man behöver bara logiskt förnuft och en dator för att fatta att man aldrig ska spruta in Sars eller annat gift i äldre människor. Om man nekar syre och väljer morfin så slutar ju den gamla eller sjuke att andas. Självklart. DET ÄR MORD!

Jag tror att Trump kommer igen för att han mjukstartade med klorikvin, sedan fick syre och färdiga antikroppar. Perfekt! Det är så det ska gå till!

Jag var nära att dö av svininfluensan, var avsvimmad i många timmar och genomblöt (andra sprutan)

Jag gjorde allt för att övertyga en sköterska på reumatologen att ide´n var vanvettig, att jag är nästan utan immunförsvar nu. Svaret var: krisgrupp! Jaha? Hela världens befolkning befolkning befinner sig i kris: världen brinner, skakar, öppnar sig, metanexplosioner blir allt vanligare, folk slåss mot folk och Sverige går mot inbördeskrig och sköterskan talade om KRIS!

Nå, vissa kriser kan undvikas, som att spruta in Sars i en gammal människa. 

Trump är ett skolexempel på hur Covid 19 ska behandlas!!!