Translate

torsdag 26 september 2013

Välfärden faller! Dags att emigrera?


För den som är intresserad av god, billig sjukvård, korta bostadsköer, billiga lägenheter, stabila handikappanpassade bussar, generösa rabatter för äldre, ÄLDREBOENDEN AV GOD KVALITET, Pubar dit man kan gå för att hitta folk att prata med oavsett hur gammal man är, d v s minskad ensamhet - så kan Skottland vara ett bättre alternativ än den svenska, sjunkande skutan!

Medan du läser detta lyssna gärna på lite keltisk musik:


 
http://www.scotland.org/live-and-work-in-scotland/moving-to-Scotland

På denna sida hälsas man varmt välkommen till Skottland och det framgår att det finns EN MÄNGD AV OLIKA BOENDEN ATT HYRA ELLER KÖPA! (Tänk om Sverige kunde säga det till sina immigranter, eller sin befolkning!)

"you can either buy or rent a home. Whichever you decide to do, you can look forward to a huge range of housing possibilities, in town, in the country or on the coast. "


 Jag skriver detta blogginlägg för att informera andra som är bekymrade över avvecklingen av Svensk välfärd. Om man lyckas få till det med skotskan så kan man sedan smälta in i en homogen, västeuropeisk, kristen kultur - utan parallella samhällen - där invandringen ligger på TVÅ procent! Detta gissar jag är EN av orsakerna till att man ge sina medborgare välfärd på riktigt.  Det är som en resa bakåt i tiden. Det kan förstås kännas lite ovant att folk runt omkring en inte pratar arabiska eller är klädda i slöjor, men man vänjer sig vid det mesta.
 

 
 SKOTSK VÄLFÄRD

Kort bostadskö, billiga hyresradhus

 Min vän Bill återvände till sitt hemland efter många år, ställde sig i bostadskö och fick efter tre veckor ett trevligt hyresradhus för 2 500 kr/mån (kallhyra), byggt av staten. Grannarna alla skotska. På puben fann han snart sina nya vänner - i sextioårsåldern.

Egen husläkare!

 Han registrerade sig lydigt på Hälsocentralen och fick sin GP, husläkare, som skulle vaka över hans hälsa (och det har han gjort, upptäckt vissa problem men på ett tidigt stadium).

Specialanpassade äldreboenden

 Pappans demens blev för svår och han fick då en plats på ett specialanpassat äldreboende för krigsveteraner, där han blev väldigt väl omhändertagen, har jag hört.

Ingen kö till äldreboende - med hemlagad mat!

 Sedan fick den mycket gamla mamman också problem – hjärtinfarkt och stroke – hamnade på vårdhem, men sedn på ett äldreboende. Denna vackra byggnad finns mitt emot det hus hon alltid har bott, fast på andra sidan sjön – the Loch. Att känna igen sig är oerhört viktig för gamla. Hon har faktiskt repat sig efter sin stroke eftersom hon stortrivs!
 
 

 Bill fick ändå en skur av frågor från mig ifall hon mådde dåligt av ensamheten och om hon blev undernärd av maten? Han fattade inte ens varför jag ställde så absurda frågor, men berättade att det fanns:

 gott om sköterskor, som varje dag rullade iväg dem som inte kunde gå till matsal, vardagsrum eller den stora uteplatsen med sjöutsikt. Maten lagades av en kock på det hem där Mary bodde: av färska råvaror och tillredd enligt konstens alla regler. Bill försäkrade att mamman bodde som på ett hotell och mådde mycket bra. Det fanns alltid människor att prata med och närmaste rumsgranne var en gammal vän, som bott nära henne. Obs! Man får alltså komma ut varje dag och är aldrig ensam! Dessutom är allt detta GRATIS!

 Det kändes som om detta med felbehandling i vården, svältande, ensamma åldringar och annan svensk O-färd inte var något att nämna i sammanhanget. Jag berättade att Sveriges välfärd hade tagit slut och att jag inte ser någon annan utväg än utvandring, men efter min senaste, förödande felbehandling (viftades bort av VC) är lite för sjuk egentligen.

Ingen ålderssegregering på puben!



Middag ute, t ex på kvällen: kostar ca 60 kronor! Och alkoholen är förstås billigare än här.





Starkt, polisiärt skydd

 När jag landade i Edinburgh 2011 bröt kravallerna i London ut, men de slogs ned med enorm kraft av polisen så eldarna brann inte länge. Dessutom nådde de inte Skottland. Det är ett folk för sig, kelterna. Dem sätter man sig inte på! Scotland Yard känns tryggt att ha i närheten förresten!
Förortskravallerna slogs snabbt ned med kraft:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5615752

Trots att de redan har fängslat 4 000 upprorsmakare så letar de ännu efter EN svensk här hemma, som deltog i kravallerna. Lagens långa arm ... De svenska myndigheterna fängslade visst ett fåtal här hemma, men det mesta fick helt enkelt brinna upp bara. Man måste förstå vandalerna - de hade tråkigt och kände sig utanför. Polisen hade regeringen bakbundit händerna på. De fick i stort sett bara försöka försvara sig mot stenregnet och tala vandalerna till rätta (fel läge just då). Sverige brann länge, ja, det brinner ännu. I nedanstående video sägs det: "Poliserna flydde undan." Det gör inte Scotland Yard!



Att bara klaga över den enorma invandringen är inte konstruktivt. Att i stället själv bli en invandrare är ett bättre sätt att hantera situationen. Jag har prövat det förr, och det är inte så lätt. Men det är betydligt lättare att varva skottar med svenskar än svenskar med somalier. Det blir liksom lite mindre kulturkrockar.

Om jag fick chansen att bli skotte kan jag tänka mig att avstå från typiskt svenska sedvänjor, som att slå gravida, muslimska kvinnor i skallen, leka prickskytt i Biskopsgården eller att sparka på svarta människor. Så, då återstår frågan om jag, i likhet med ett flertal andra svenskar ska spränga mig i luften i Syrien eller äta ihjäl mig på fish and chips? Livet är fullt av svåra val. Jag tror att det klarnar för mig om jag sveper ett glas skotsk whisky.

Kanske kan vi som autistiska drag passa bättre in i Skottland? Jag tänker närmaste på den här filmen:

 
 
 

 


Äldreboenden läggs ned och vissa blir asylboenden

Under Alliansen har ju en generell nedrustning av hela välfärdssektorn ägt rum.
Denna process har för övrigt pågått länge. Sveriges största sociala problem är enligt undersökningar jag tyvärr inte har länk till konstaterats vara ensamhet. Denna drabbar svårt sjuka och även gamla om man inte kan få komma till ett boende, där det finns människor, personal, mat och service. Det blir billigare om de sjuka bor hemma. Kutterspån och sallad får räcka till kaninen, micromat och lite städning för den gamle. Människovärde?

 
Exemplen på dem som behöver men nekas äldreboenden är otaliga:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/kampade-for-att-fa-vard-hoppade-fran-balkongen
Barnbarnen berättar Hon kämpade för att få komma till ett äldreboende tillsammans med sin man. Under ett möte med kommunen hoppade hon från balkongen och avled.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13840276.ab
http://salaallehanda.com/nyheter/1.2217836-100-arige-melker-nekas-aldreboende
http://www.sydsvenskan.se/lund/blind-92-aring-nekas-plats-pa-aldreboende/

Värre lär det bli då Maria Larsson vill spara in drygt 40 miljoner på äldrevården!
http://www.expressen.se/nyheter/kd-tar-fran-de-aldre-for-att-ge-till-de-unga/


Allt fler serviceboenden läggs idag ned medan de gamla flyttas till hem långt hemifrån eller till TRYGGHETSBOENDE.

Detta är typiskt svenskt på så vis att man tar fasta på tröskelfria, vackra, fysiska miljöer medan Mötet mellan Människor blir oviktigt: "Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård." Nähä? Inte vård eller mat? Jag känner dem som har tvångsförflyttats från äldreboende till "trygghets"-boende.

De äldreboenden de flyttats från blir på sikt ofta flyktingförläggningar i stället - för det har vi råd med!



http://www.hoglandsnytt.se/aldreboende-laggs-ned-blir-flyktingboende/
http://na.se/nyheter/askersund/1.2211940-lerbackshemmet-kan-bli-flyktingforlaggning
http://varjager.wordpress.com/2013/07/16/annu-ett-aldreboende-blir-flyktingforlaggning/

Själv besökte jag Bokenäs servicehem i min kommun för att se om det fanns yngre handikappade eller bara 90-åringar. Eftersom det bara fanns riktigt gamla tänkte jag att jag får vänta 25 år innan jag söker mig dit, till detta fina boende i det överväldigande vackra Bohusländska landskapet.
MEN så blir det aldrig. Idag är serviceboende omvandlat till flyktingförläggning.

Eftersom befolkningen blir allt äldre läggs alltså inte hundratals äldreboenden ned p g a brist på äldre! Utan det handlar bara om BESPARINGAR. Men, då kommer ju frågan: Är flyktingförläggningarna gratis för de svenska skattebetalarna? Nä, inte helt:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/kostnaden-for-asylboenden-tredubblad/

Mellan 2011 och 2012 steg den totala kostnaden för asylboenden från 302 till 518 miljoner kronor.

Det framgår av många tidningar att omläggningen från boenden med service till "trygghets"-boenden utan service görs i besparingssyfte, men att staten samtidigt lägger ut 518 miljoner ser inte ut som en besparing, såvida kommunal ekonomi har någonting alls att göra med statens finanser? Allt fler måste nu stanna mer än de två år staten tar ansvar, eftersom det saknas riktiga bostäder.

Det är uppenbart att Regeringen väljer bort de gamla till förmån för de flyktingar de gärna kallar arbetskraftsinvandring, men dessa begrepp får inte blandas ihop! Vi behöver inte mer okvalificerad arbetskraft och hur kan vi veta att det mest är läkare och sjuksköterskor i flyktingströmmen från Syrien???

http://sverigesradio.se/sida/spelaren.aspx
(Det klipp jag hoppas du får fram heter: "En chans att få in högutbildad arbetskraft."

Jag levde med en "invandrare" i många år, kristen, från Västvärlden.
Han var arbetskraftsinvandrare med specialkompetens som Ericsson behövde. Han behövde ingen svenska till det arbetet då IT-språket främst är engelska. Så, från dag ett levde han på det han tjänade och kostade inte Sverige en enda krona. Han försökte använda sig av sjukvården här vid ett tillfälle, men gav upp då han märkte hur dålig den var och ringde sin husläkare hemma i England i stället.

Varför talas det inte öppet om de typer av olika invandrare vi behöver/inte behöver, de flyktingar vi har råd att ta emot/inte ta emot. Varför får det inte pratas om det jag nu skriver - att invandrare prioriteras framför de gamla, eller sjuka. Nedskärningarna står som spön i backen och vårdavgifterna rakar i höjden. Jag såg tidigare fram emot att en dag bli tillräckligt gammal för ett boende med gemenskap, men nu läggs de ned ...

De gamla är inte och kommer aldrig att bli lönsamma. Därför utgör de bara en belastning för samhället och det är helt ointressant att ge dem en värdig ålderdom - ur kapitalistisk synvinkel. Ättestupan är ett faktum:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5216027

I skrivandets stund har jag bara en bön i hjärta: SNÄLLA SKOTTLAND TA EMOT MIG!
I Sverige har jag inget liv nu och inte i framtiden. Dörrarna stängs. Läs i nästa inlägg hur en välfärd kan/bör se ut!